Ivana Vuleta najavila kraj karijere: Poslednji pozdrav iz Pariza

Svetska šampionka u skoku udalj Ivana Vuleta danas se pojavila pred medijima u Beogradu. Vuleta je istakla da je izuzetno ponosna na zlatnu medalju koju je osvojila u Budimpešti i da će sa istim ciljem ići na Olimpijske igre u Parizu.

-Na ovu medalju sam izuzetno ponosna, stigla je u pravom trenutku. Način na koji sam je osvojila, kako sam doživela i šta sam naučila tokom svih ovih godina, bilo bi bukvalno besmisleno da sam je osvojila pre šest, osam, pet godina. Moje godine su moja prednost, to iskustvo koje imam ne može da se meri ni sa čim i to će do kraja karijere biti moje najveće oružje,  rekla je Vuleta na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vuleta je 20. avgusta osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti rezultatom 7,14 metara, prvu svetsku titulu na otvorenom, a ukupno 15. medalju sa velikih takmičenja.

-Zaokružila sam jednu priču, jedina stvar ostaje isključivo taj Pariz, koji je upitan samo ako ne budem zdrava. Tamo idem sa istim ambicijama kao u Budimpeštu. Jedina medalja koja ostaje da upotpunim kolekciju i moj poslednji pozdrav. Bilo je prelepo, navela je ona.

Ona je zahvalila na velikoj podršci koju je imala na samom takmičenju i cele godine i navela da onim što radi na stazi mladima daje primer.

-I da ih ohrabrim da nijedan san nije dovoljno veliki, da ne postoji stvar koju ne mogu da iznesu i koja ne može da se desi ako dovoljno veruju. To je moja dužnost. Mnogo je loših dana u godini, ali kada se desi taj jedan dobar dan, on anulira sve loše. Važno je da se svako koncentriše na svoj posao, da sportista samo na to misli, da ga niko ne remeti. Ovo su mlada deca koja treba da vole sport, ne treba da im se nameće nikakav pritisak, rekla je.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Više nema dileme kada je reč o nastavku karijere Davida De Hee!

Španski golman David De Hea napustio je Mančester Junajted na kraju prošle sezone, pošto klub više nije računao na...

POVEZANE OBJAVE