Marinu zamenila koleginica sa kojom je imala sukob na Evrobasketu (FOTO)

Dugogodišnja selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković u prethodnoj sezoni je ostvarila najveći klupski uspeh u karijeri osvajanjem Evrolige sa Fenerbahčeom.

Međutim, pre nekoliko dana je neočekivano došlo do razlaza istanbulskog kluba i srpske selektorke.

Ovo je posebno začudilo jer je Fener praktično već oformio sastav igračica za narednu sezonu, za koji se čini da je bio skrojen po Marininom ukusu. O tome svedoči i angažovanje (potencijalnih) srpskih reprezentativki Ivon Anderson i Nikoline Milić (koja zbog strogih FIBA pravila može da nastupa za naš nacionalni tim takođe samo kao naturalizovana košarkašica, pa nije često igrala).

Sada je poznato i ko će je naslediti na klupi, a zanimljivo da se radi o Francuskinji Valeri Garnijer. Setimo se istorijskog uspeha naše reprezentacije i osvajanja titule evropskog šampiona 2015. godine, kada je u finalu pobeđena upravo Francuska, koju je predvodila Garnijer.

Na kraju utakmice poraz joj je veoma teško pao, što je pokazala prilikom pozdrava sa Marinom na kraju finala, prebacivši joj što je na kraju utakmice u igru ubacila Milicu Dabović kojoj je bila povređena ruka.

Bivša francuska selektorka se tako vraća u Fener, gde je radila u sezoni 2018/19.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE