Francuska bolja od Libana, Raspucana Australija srušila Japan

Košarkaši Francuske pobedom su završili ovo Svetsko prvenstvo. Oni su u poslednjem kolu savladalik Liban, rezultatom 85:79.

Feršon Jabusele sa 18 i Fuzrnije sa 17 poena predvodili su selekciju Francuske, a ubedljivo najbolji u selekciji Libana bio je Arakđi sa 29 poena, četiri asistencije i tri skoka. Francuska je u prva dva kola izgubila od Kanade i Letonije.

Iz ove grupe plasman u narednu rundu izborili su Kanada i Letonija.

U poslednjem meču trećeg kola Grupe E, Australija je savladala Japan rezultatom 109:89 i tako zauzela drugo mesto u grupi koje vodi u narednu fazu takmičenja.

U ovoj grupi je prva Nemačka sa sve tri pobede, Australija druga sa skorom 2-1, Japan je treći sa 1-2 i Finska poslednja sa 0-3. Australiju je u današnjem meču predvodio Džoš Gidi sa 26 poena i 11 asistencija, kao i Ksavijer Kuks sa 24 poena i 14 skokova. U ekipi Japana najefikasniji je bio Džoš Houkinson sa 33 poena i 7 skokova, a pratio ga je Juta Vatanabe sa 24 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lepe vesti za Olimpijakos pred treću utakmicu sa Barselonom

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau će biti spreman za naredni meč koji njegova ekipa igra protiv Barselone u okviru Evrolige. -...

POVEZANE OBJAVE