SA RUBA AMBISA: Papapetru pogurao Grke ka drugoj fazi!

Košarkaši Grčke plasirali su se u narednu rundu Svetskog prvenstva. Nadoknadili su dvocifren zaostatak sa poluvremena i pobedili u ključnom meču Novi Zeland 83:74.

Rival je posle prve deonice imao +5 (20:15).

Oni su sa dobrim napadačkim ritmom nastavili i u drugoj deonici. Držali su Grke na oko 15 poena minusa.

Na poluvremenu su Heleni imali -11 (43:32) u meču koji donosi sledeću fazu šampionata. Jedini je raspoloženi sa 12 poena tokom 20 minuta bio bivši igrač Partizana Janis Papapetru.

Dvojica Novozelanđana bili su dvocifreni, Rangi sa 15 i Li sa 11 koševa.

Boljim početkom treće deonice, Grčka je stigla na -6 (46:40). Tokom tog perioda je Papapetru svojom rolom Grke potpuno vratio u meč i smanjili su na 49:46.

Novi Zeland je pred 4/4 vodio 54:50. Grci poslednju četvrtinu otvaraju serijom 9:0. Zahvaljujući boljoj igri izabranici Dimitrisa Itudisa u tom delu meča stižu do +10 (71:61). Rival je prišao na -5 u poslednjem minutu.

Grčka je uspela da dođe do vrlo bitnog trijumfa. Ukrstiće se sa Litvanijom i Crnom Gorom. SAD su protiv Jordana overili prvo mesto.

Grke je sa 27 poena predvodio Papapetru. Larencakis je dodao 20. Šea Ili je sa 27 koševa bio najbolji kod Novozelanđana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Panatinaikosa MVP četvrte runde plej-ofa Evrolige

Kako je saopšteno na sajtu takmičenja, košarkaš Panatinaikosa Kostas Slukas izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) četvrtih mečeva četvrtfinalnih...

POVEZANE OBJAVE