SP: Ubedljiva Srbija maksimalno u drugu fazu, maestralni Nikola Jović

U trećem meču na Svetskom prvenstvu, Srbija je savladala Južni Sudan 115:83 i tako se sa maksimalnih 3-0 plasirala u narednu fazu,.

U prvoj četvrtini meč je većim delom bio na jednu loptu, a Srbija je konstantno imala vođstvo. Igra u napadu se u potpunosti zasnivala na poenima trojice igrača – Nikole Jovića, Nikole Milutinova i Bogdana Bogdanovića. Oni su postigli 26 od 30 poena posle 10 minuta igra – Jović 10 poen, Bogdanović i Milutinov po 8.

U poslednjih 2 minuta Srbija je zaigrala čvrću odbranu i uspela je da dođe do nekoliko lakih poena iz kontre pa se na odmor otišlo sa 30:20 za Srbiju.

U drugom periodu viđena je slična slika. Prva polovina četvrtine je bila izjednačena, da bi u drugom delu Srbija počela da podiže razliku. Najefikasnijem triju su se priključili Ognjen Dobrić i Marko Gudurić. Južni Sudan se održavao, koliko toliko u igri, sa šutem za 3 poena pošto su za poluvreme ubacili 7 trojki. Na poluvreme se otišlo sa 56:39.

Bogdanović je upisao 15 poena, Milutinov i Nikola Jović po 13.

U trećem periodu Srbija se raspucala za tri poena i prednost je brzo otišla na 30 poena prednosti. Posle izmena sa obe strane, Južni Sudan je pokušao sa niskom petorkom da rezultat upristoji i podigli su agresivnost što je dovelo do tehničke greške Gudurića i nesportskog faula Davidovca. Sa dve trojke na kraju uspeli su da spuste značajno razliku i na odmor se otilo sa 83:65.

Podigla je Srbija nivo igre u poslednjem periodu ponovo je podigla prednost na oko 25 poena razlike bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 5/5 za tri), a ubrzo su i košem Stefana Jovića prešli 100 poena na 4 minuta pre kraja.

Na kraju ubedeljivih 115:83.

Kod Srbije najefikasniji su bili Nikola Jović sa 25 poena, Bogdan Bogdanović je stao na 23 poena, dok je Milutinov ubacio 17 uz 10 skokova. Treba istać i učinak Stefana Jovića koji uz 4 poena imao čak 13 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE