Lezetić pred Radnik: Jačamo pobedama!

Fudbaleri TSC u petak 01. septembra od 19h u igraju protiv Radnika u Surdulici utakmicu 6. kola Superlige uz obećanje da će pružiti doru igru i tako pokušati da zabeleže još jednu pobedu u nizu.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je istakao da je početak sezone za njegov klub dobar i da ga raduje što su postali ekipa koja igra prepoznatljiv fudbal.

Osnažili smo se, protiv Partizana smo postigli gol u poslednjem minutu, a i prošle sezone smo imali nekoliko sjajnih završnica. Imamo stabilnost koja nam mnogo znači jer je ekipa nova. Iz kola u kolo jačamo pobedama i nadamo se novim. U dobroj smo seriji bez primljenog gola, što nam daje motivaciju ali nas i obavezuje da što duže ostane tako, rekao je Lazetić i dodao da je siguran kako su i u Kragujevcu i protiv IMT-a zaslužili bolji rezultat i ranije postignute pogotke, ali da je ovo dobar način da tim očvrsne.

Ono što vidim na treninzima pokazuje mi da su igrači svesni situacije u kojoj smo. Jasno je da je ovo start iz snova, ali sa druge strane ništa ne uzimamo zdravo za gotovo jer znamo koliko smo se za svaku pobedu i dobru igru pomučili. Uložili smo mnogo rada da bi naši trijumfi izgledali lako i u gostima i kod kuće. Ipak, tek posle 10. kola mogu da se prave ozbiljnije projekcije i tek onda će se videti ko zaslužio koje mesto. Sigurno je da nama ova situacija i igre koje pružamo odgovaraju i želimo da ih zadržimo što duže možemo.

On se osvrnuo i na narednog protivnika – Radnik iz Surdulice.

Naš protivnik u narednom kolu, Radnik iz Surdulice, je dobio jedan gol koji je sam sebi dao, tako da u prethodnih pet utakmica praktično nisu primili pogodak. U svojoj istoriji imaju i seriju od šest utakmica bez poraza, a golman im je izvanredan. Moj mladi kolega Ljuinković, koji je prvi put u Superligi, odlično se uklopio i uspeva da izvuče maksimum od svoje ekipe. Svaka im čast kako izgledaju defanzivno, koliko su sigurni i komforni u niskoj zoni. Svom stručnom štabu sam rekao da bi oni bolje prošli od nas u Bragi, jer mi nismo najbolji kada se branimo i nemamo to strpljenje kakvo ima njihov tim. Dobro se pokrivaju i teško je naći prostor, rekao je Lazetić i zaključio:

Biće to neizvesna utakmica do samog kraja u kojoj treba da se nametnemo i da na svoj način kontrolišemo igru. U obzir treba uzeti i teren kao bitan element u ovakvoj utakmici jer više odgovara timovima koji se brane, ali ne tražimo izgovor. Oni će biti posebno motivisani, jer im je ovo prva utakmica na domaćem terenu, pred svojim navijačima i očekujem sjajnu fudbalsku atmosferu. Moraćemo da se potrudimo, adaptiramo kako bi došli do povoljnog rezultata.

TSC je posle 5 odigranih utakmica 1. na tabeli sa 13 osvojenih bodova dok je ekipa Radnika na 8. mestu sa 7 bodova.  

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE