Pešić o Simaniću i narednom protivniku na SP

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je na treningu u Manili o stanju Boriše Simanića, o narednom rivalu Italiji, i o stanju Petruševa i Alekse Avramovića.

Šimanić se povredio na meču sa Južnim Sudanom, gde je podvrgnut hitnoj operaciji zbog udarca u predelu bubrega .

-Najvažnije je da je Boriša operisan i da je u dobrom stanju sada. To je važno pre svega za njega i njegovu porodicu, a i za nas. Ne samo što je naš igrač nego je Boriša omiljen kod svih naših igrača i trenera. I ja odavde želim da mu pošaljem zagrljaje i poljupce, da izdrži još jedan dan, to će biti kriza, operacija je uspela. Velika je pomoć doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović, u lošoj situaciji je dobro da je profesor bio sa njim i da se tako završilo. To je bio šok za sve nas, nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude tragičan, ali dobro je da se dobro završilo. Ekipa je bila celu noć tu, tražila se dodatna krv jer je mnogo krvario, ali sve se dobro završilo i svi želimo da se dobro oporavi, rekao je Pešić.

Selektor reprezentacija Srbije prokomentarisao je i narednog rivala.

-Italija i naša četvrta utakmica. Odlično znamo jedni druge, oni godinama ne menjaju sastav. Vrlo su uigrani, napredovali su i u načinu igre nisu ništa menjali. Kod nas je sve drugačije i mi smo skroz nova ekipa. Treba da budemo mirni, da se držimo plana igre i onda da pobedimo tu utakmicu. Ne sumnjam da smo spremni za taj izazov.

O Petruševu i Avramoviću selektor je rekao.

-Uspeli smo da ih sačuvamo, trenirali su, osećaju se dobro i to je lepa vest, rekao je Pešić.

Protiv Italije, Srbija će igrati u petak od 10.00 po srednjeevropskom vremenu. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE