PONOS, INAT, SRBIJA: Poslušajte reči košarkaških legendi i pomozite da opet budemo zemlja košarke! (VIDEO)

Biće sve opet normalno

“Biće sve opet normalno i vratićemo košarku na ono mesto na koje i pripada”, reči su legendarnog Miroslava Mute Nikolića, u najnovijem dokumentarcu u režiji Meridian sporta, kojim je najavljena velika akcija obnavljanja koševa širom Srbije.

Možda ponekad zvuči kao fraza to da je Srbija zemlja košarke, ali ipak teško da postoji nešto što tako brzo, potpuno iskreno i entuzijastično ujedinjuje naš narod kao što je košarkaška reprezentacija Srbije. Decenijama unazad “Orlovi” su sinonim za uspeh, zajedništvo i patriotizam, pa shodno tome – svi imamo zajednički zadatak: da podržimo i usmerimo neke nove “Orlove”.

Umeo je legendarni Milan Gurović da kaže: “šampion se rađa, šampion se ne stvara”, ali čak je i rođenim šampionima potrebna podrška. U to ime, sportska kladionica Meridian rešila je da pređe sa reči na dela i da u duhu Svetskog prvenstva koje je u toku, pokrene akciju renoviranja preko sto koševa širom Srbije.

Sve je počelo emotivnim dokumentarcem u kojem su svoja iskustva u dresu nacionalnog tima, kao i iskustva tokom praćenja reprezentacije decenijama unazad, preneli proslavljeni košarkaši Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Milan Gurović, Stefan Birčević i Željko Rebrača, kao i novinar Predrag Sarić, te Miroslav Muta Nikolić – dugogodišnji član stručnog štaba reprezentacije.

Ali, kao što smo rekli – promene zahtevaju i dela. Tako je kompanija Meridianbet rešila da pokrene novu akciju: “Gde je nestao koš? Tvoja šansa da zakucaš pobedu!”, koja će trajati sve do kraja Svetskog prvenstva.

Naime, ova kompanija je odlučila da pokrene jedinstvenu košarkašku akciju i zajedno sa lokalnom zajednicom odigra još jednu bitnu utakmicu za dobrobit sporta i društva.

Tokom trajanja Svetskog prvenstva u košarci, odnosno sve do 10. septembra, svako od vas ima priliku i loptu u rukama kojom može postići ključne poene za novi koš u svom okruženju! Sve što je potrebno da uradite jeste da na email adresu [email protected] pošaljete tačnu adresu, mesto i fotografiju oštećenog koša.

Prijava traje sve dok traje i prvenstvo, a nakon toga će se dalje pristupiti selekciji u kojoj će kompanija Meridianbet izabrati preko 100 lokacija širom Srbije na kojima će namenski obnoviti oštećene koševe i tako im vratiti nekadašnji sjaj.

Sprovođenjem akcije “GDE JE NESTAO KOŠ?” renomirani sportski lider u igrama na sreću se istinski trudi da primerom društvenog delovanja u svom okruženju podstakne celokupnu širu javnost na potrebu sistemskog ulaganja kako u profesionalni, tako i u amaterski sport. Za kompaniju Meridian ne postoji razlika između “malih” i “velikih”, profesionalnih i amaterskih, juniorskih, seniorskih i veteranskih sportova – svi imaju jednaku podršku jednog od najvećih imena industrije zabave.

U ovoj utakmici se igra za svaki koš – odigraj i ti za tvoj i zakucaj pobedu na tvom terenu!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE