Spolstra oduševljen Jovićem i Srbijom: Pao mi je na pamet susret u finalu

Pomoćni trener u selekciji Sjedinjenih Američkih Država i prvi strateg Majami Hita Erik Spolstra govorio je za grupu srpskih medija uoči treninga njihovog tima.

-Što se tiče Svetskog prvenstva čast je biti ovde. Uživamo u takmičenju, ovo je nešto najbolje što svet ima da ponudi. Momci su stvarno motivisani za takmičenje i izazove. Bilo je mnogo priče kako ovaj naš tim nije toliko dobar ili talentovan kao neki naši prethodni timovi ali ja mislim da je to nešto što nas ujedinjuje kao grupu, rekao je Spolstra.

Posle kratkog pitanja o FIBA pravilima i odgovora da su se košarkaši prilagodili, prešli smo na Nikolu Jovića, krilnog košarkaša Majami Hita i reprezentativca Srbije.

-Klinac igra dobro, zabavno je! Prvo je zabavno to što smo ovde u isto vreme, drugo on je mnogo radio iza kulisa (iza scene). Niko nije obraćao pažnju u martu, aprilu i maju kada je dva puta dnevno vežbao i totalno promenio svoje telo. Sada je potpuno zdrav. Radio je na svojim veštinama i pripremio se za ono za šta smo pretpostavili da će biti jako bitno leto, rekao je Spolstra i nastavio:

-Prvo letnja liga u Sakramentu i Vegasu gde je igrao jako dobro, a onda i prilika da se takmiči za mesto u sastavu i potencijalno minute… On je prestigao sve ostale za sada! Ja uživam u njegovoj igri, stručni štab uživa, bude se u pola pet ujutro svakog jutra da gledaju njegove utakmice i navijači Majamija ga podržavaju! Uzbudljivo je, fanovi Hita prate Svetsko prvenstvo. Naravno da prate naš tim, ali svi prate i Nikolu. Videli smo koliko je radio iza kulisa, on je ovo zaslužio. Sve ovo je tu zaslugom njegovih radnih navika i posvećenosti, dodao je.

Spolstri je palo na pamet potencijalno finale sa srpskim košarkašima.

– Neću da trčim pred rudu ali jeste mi palo na pamet! Tajron Lu iz našeg stručnog štaba nas stalno podseća da je ovo kao ‘Martovsko ludilo’, kao NCAA turnir. Morate da se fokusirate na sledeću utakmicu, ali smo svesni rasporeda i žreba. Oba tima su imala sreće da pobede sve utakmice do sada, ali ako se budemo susreli to može da bude pravo slavlje za celu organizaciju (Majamija), kazao je iskusni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE