Brazilci napravili senzaciju, Kanađani i Španci u direktnoj borbi za četvrtfinale, Jago Mateus prosuo magiju

Današnji dan na Svetskom prvenstvu je bio veoma dinamičan i pun iznenađenja, a vrhunac je senzacionalna pobeda Brazilaca nad Kanadom sa 69-65!

Tako je grupa L druge faze Mundobasketa dobila potpuno neočekivan tok, jer je prethodno i Španija poražena od Letonaca. Tako se dolazi u situaciju da će Kanađani i branioci trofeja Španci igrati direktan duel za plasman u nokaut fazu!

Kanada je uspela da dobije poluvreme sa dvocifrenom razlikom, kada je vodila sa 37-27, pa je verovatno retko ko čekivao ovakav epilog. Ubrzo po povratku na parket Brazil je smanjio na samo -4, ali je kanadski drim tim u završnici perioda dostigao maksimalnih +12.

Ni to nije slomilo južnoameričku selekciju. Usledila je serija od 13 uzastopnih poena krajem treće i početkom četvrte četvrtine, što je dovelo do potpunog preokreta i prvog vođstva Brazilaca još od prvog dela druge deonice. Usledio je period rezultatske klackalice, dok Brazilci nisu poveli sa 66-60, kada više nisu dozvolili da ispuste veliku pobedu iz ruku.

Ponovo je dabl-dabl učinak zabeležio Bruno Kaboklo, koji je sakupio 19 poena i 13 uhvaćenih lopti. Pored njega, dvocifren poenterski učinak imao je još samo Gui Santos sa 10 poena.

Međutim, veliku ulogu je ponovo imao novi plej Crvene zvezde Jago Dos Santos Mateus, sa dvocifrenim brojem od 10 asistencija. Uz to je upisao i 8 poena i 4 skoka.

Kod Kanađana se još jednom najviše istakao Šej Gildžus-Aleksander sa 23 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je Luguenc Dort postigao 17 poena, uz 5 skokova.

U sklopu grupe J Litvanci su potpuno demolirali Grke, slavivši sa 92-67.

Jokubaitis je zabeležio 19 poena i 6 asistencija, Brazdeikis je doprineo pobedi sa 18 poena i 3 skoka, dok su Bendzius i Valančijunas (9 skokova, 3 asistencije) imali po 15 poena.

Grcima je uzalud bio učinak naturalizovanog američkog pleja Tomasa Vokapa, koji je upisao 21 poen, 8 skokova i 7 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE