Dominikanska Republika izgubila pred odlučujući duel sa Srbijom, zasenjena odlična partija Taunsa!

Zakomplikovala se potpuno situacija u grupi I druge faze Svetskog prvenstva, u kojoj je i naša reprezentacija.

Nakon poraza Orlova od Italijana, Dominikanska Republika je izubila od Portorika! U veoma efikasnom susretu dve selekcije sa američkog kontinenta Portoriko je slavio sa 102-97.

Portoriko je već u drugoj četvrtini stekao prednost od 14 poena razlike, ali su Karl Entoni Tauns i ekipa potpuno neutralisali zaostatak do poluvremena, kada je na semaforu pisalo 45-45. Potom su nastavili seriju i vodili sa +11 tokom treće deonice, ali se u završnici utakmice još jednom sve izokrenulo.

Tako je uzaludna bila brutalna partija Taunsa, koji je zabeležio dabl-dabl učinak od 39 poena i 10 skokova, a nije pomogao ni odlični Andres Feliz sa učinkom od 22 poena, 8 asistencija i 5 skokova.

U pobedničkoj ekipi je sjajan bio Tremond Vaters sa dabl-dablom od 37 poena i 11 asistencija, na šta je dodao i 7 skokova! Bivši košarkaš Crvene zvezde Džon Holand upisao je 6 poena i po 2 skoka i asistencije.

Dominikanska Republika u nedelju igra protiv naše reprezentacije, dok će Portoriko na kraju druge faze igrati protiv Italije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEFINITIVNO PRELOMIO: Stojaković pronašao gde će nastaviti razvoj!

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, sin čuvenog reprezentativca Predraga promenio je koledž ove godine. Odustao je od igranja za Stenford. Dovodio se...

POVEZANE OBJAVE