Pešić nakon poraza: Evo šta je izjavio selektor Srbije

Košarkaši Srbije izugbili su od Italije rezultatom 76:78 u prvom meču druge runde Mundobasketa.

Nakon meča svoje utiske izneo je selektor Srbije Svetislav Pešić.

-Teška utakmica protiv odlične Italije, nismo kontrolišali našu igru. Pogotovo kada smo imali dobar rezultat i kada smo bili u pravom ritmu. Moramo da pobedimo sledeću utakmicu protiv Dominikanske Republike, imamo dovoljno vremena, za dva dana. Imamo vremena da se oporavimo i fizički i mentalno, i moraćemo da analiziramo šta treba da popravimo i da damo sve od sebe protiv Dominikane,rekao je Pešić posle meča.

Selektor je istakao da poraz od dva razlike nije toliko strašan

-Bila je važna utakmica za nas, da sami odlučujemo našu sudbinu na SP. Izgubili smo tesno, sa dva razlike, to nije tako strašno, ali šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist. Nemamo mnogo vremena za analize… Teško je igrati protiv Italije, zbog brzine, iskustva i mnogih drugih faktora, što su na kraju i pokazali. Mi moramo da dobijemo i drugu utakmicu bez obzira na ishod ove, i ta nam rešava sudbina na Mundobasketu, rekao je selektor i dodao:

-Imamo vremena za tu sledeću utakmicu, do ove nismo imali ni 24 sata od prethodne, da se i mentalno i fizički oporavimo. Treba da nam se vrate do kraja momci koji su imali određene probleme, i da uđemo u meč sa Dominikanom kao da nam je finale prvenstva sveta.

.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE