Mladi Italijan tvrdio da je mali Đoković, a na US openu to počeo da potvrđuje: Napravio novo iznenađenje u Njujorku

Ukoliko gledamo budućnost tenisa, čini se da je najsvetlija za Italijane, kojima se, pored Lorenca Musetija i Janika Sinera, nešto užem svetskom vrhu približava i 22- godišnji Mateo Arnaldi.

On se danas plasirao u osminu finala US opena, pošto je napravio još jedno u nizu iznenađenja na poslednjem gren slemu u godini, savladavši Britanca Kamerona Norija, 16. tenisera sveta, sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:3.

U prva dva seta je dva puta Arnaldi oduzimao servis Britancu, s tim da je u drugom i sam jednom izgubio gem na svoj servis. U poslednjem setu mu je za konačnu pobedu bio dovoljan jedan brejk.

Arnaldi je krajem prethodne godine došao u žižu teniske javnosti tvrdeći za sebe da je mali Novak Đoković, jer po stilu igre veoma podseća na njega.

Sada izgleda kreće ka ostvarenju svojih vizija, plasmanom u najboljih 16 tenisera na poslednjem gren slemu. Trenutno je 61. igrač na ATP listi i u usponu je tokom čitave ove godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE