Zvezda se vratila na pobednički kolosek protiv Novog Pazara (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su sa 2:1 Novi Pazar na stadionu Rajko Mitić, u utakmici 6. kola Superlige Srbije.

Već u 8. minutu domaće je do prednosti doveo kapiten Aleksandar Dragović. Kraso je poslao loptu u šesnaesterac, a nakon gužve se na pravon mestu našao iskusni štoper i zakucao loptu u mrežu.

Umalo svojim novim golom u ovoj sezoni u 28. minutu nije na 2:0 povisio Vladimir Lučić, ali se isprečila stativa!

Napadali su crveno-beli sve vreme, ali bez realizacije. U 39. minutu Bukari je bezuspešno pokušao glavom, a u završnici u dva navrata Žan-Filip Kraso nije uspeo da spretne prodore kruniše golovima.

Nakon povratka na teren je značajno opao ritam igre, možda i kao posledica bakljade i smanjene vidiljivosti, zbog čega je igra čak nakratko i prekidana. U 61. minutu usledio je veliki vatromet povodom jubileja stadiona Rajko Mitić. Malo pre toga u igru je ušao Mirko Ivanić – koji se oporavio od povrede – zamenivši Kingsa Kangvu.

Prva nešto ozbiljnija prilika u drugom delu viđena je tek u 62. minutu, posle akcije napadačkog dua Kraso-Olajinka, ali je Nigerijac šutirao u golmana gostiju Mirkovića.

Posle pravog slaloma Bukarija po desnoj strani u 66. minutu je prostor za šut ostao Ivaniću, ali je šutirao veoma slabo. Polako su crveno-beli išli u sve jaču ofanzivu. Bukari posle novog prodora nije u 70. minutu uspeo da savlada Mirkovića, koji je još jednom odlično intervenisao, nakon čega je lopta došla do Stamenića koji je promašio stopostotnu šansu, od čega je proizašao samo korner.

Posle faula Sisea nad Mitrovićem i duge provere VAR-om, dosuđen je penal za tim Baraka Bahara, koji je Gelor Kanga pretvorio u gol i povisio na 2:0 u 80. minutu utakmice.

Međutim, na drugoj strani je fudbalerima Zvezde popustila koncentracija, što je iskoristio Saša Jovanović i odličnim šutem ekspresno smanjio na 2:1.

Moglo je da dođe i do potpunog izjednačenja u 86. minutu, ali je akcija u kontri Novog Pazara završena šutem Ergelaša pored gola. To je nateralo trenera Bahara na povlačenje, pa je umesto Lučića u igru uveo Uroša Spajića.

Do kraja utakmice ipak nije došlo do promene rezultata i pored šansi pred golovima oba tima.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mijailović, Dragović, Rodić – Bukari, Kraso (od 72. Kanga), Stamenić, Kangva (od 57. Ivanić), Mitrović – Olajinka (od 72. Mijatović), Lučić (od 88. Spajić).

NOVI PAZAR: Mirković – Andrić, Azemović, Sise, Anan (od 71. Floro) – Ergelaš, Momčilović, Čirjak (od 63. Ejbrahams), Adešina (od 71. Golijanin) – Obradović (od 71. Jovanović), Karaklajić (od 63.Bogdanovski).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UPRKOS PROBLEMIMA SA FINANSIJAMA: Barselona sprema veliko pojačanje iz Premijer lige?

Fudbaleri Barselone minulu sezonu završili su bez trofeja. U klubu se dosta toga dešavalo, počevši od promene odluke Ćavija o...

POVEZANE OBJAVE