DOBIJAMO NOVOG SVETSKOG PRVAKA: Španci prokockali +12 i ispali u direktnoj borbi od Kanađana!

Uskoro ćemo dobiti novog svetskog šampiona u košarci! To je jasno nakon što su Španci, koji brane trofej osvojen pre četiri godine u Kini, ispali ne doguravši ni do nokaut faze, posle poraza od Kanađana u neizvesnoj završnici sa 88-85.

Španci su na poluvreme uspeli da odu sa dvocifrenom prednošću od 48-38, a nakon toga je došlo do niza preokreta. Prvo su negde na polovini trećeg dela Kanađani posle dugo vremena bili u prednosti posle koševa Gildžus-Aleksandera i Dvajta Pauela, ali je usledio novi niz Španaca, pa su najveću prednost na utakmici imali na kraju trećeg perioda, kada su vodili sa 73-61.

Međutim, ubrzo su se Kanđani spustili na samo 4 poena manjka, najviše zahvaljujući trojkama Dilona Bruksa (73-69). Gildžus-Aleksander je konačno doneo novi preokret na 44 sekunde do kraja (82-80), a kasnije odveo i do pobede svoj tim. Na kraju je Aleksa Abrines promašio šut iz daljine za produžetak.

Gildžus-Aleksander je bio i najefikasniji igrač utakmice sa 30 poena, na šta je dodao i 4 skokova i 7 asistencija, dok je Dilon Bruks upisao 22 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

U poraženom sastavu je Vili Ernangomez upisao 25 poena, 6 skokova i 3 asistencije, dok je Santijago Aldama sakupio 20 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE