Košarkaši ubedljivo do pobede nad Taunsom i ekipom za plasman u četvrtfinale, koš potpuno zatrpan!

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je završila drugu fazu Svetskog prvenstva, pošto je savadala Dominikasnku Republiku sa 112-79.

Tako će izabranici selektora Svetislava Pešića sa druge pozicije u grupi I otići u četvrtfinale, gde će igrati protiv boljeg iz okršaja Amerike i Litvanije.

Naša reprezentacija je odmah počela samouvereno, pošto je Vanja Marinković ubacio trojku iz neizgrađene pozicije, čime je nagovestio dobru šutersku partiju naših, koja je dovela do sigurnosti u igri.

Upravo posle trojke kapitena Bogdanovića već nakon nepunih sedam minuta bili smo u dvocifrenoj prednosti (21-9), nakon čega se novim dalekometnim pogotkom nadovezao Marinković.

Posle slobodnog bacanja Avramovića naši košarkaš su dostigli do tada maksimalnih +18, ali su poenima Mendoze i Solana Dominikanci smanjili na 29-15 na kraju prvog dela igre.

U drugoj četvrtini je stao šut za tri poena u našem timu, pošto nije ubačen nijedan od pet pokušaja, ali su odličnom odbranom i tečnom igrom u napadu održavali i dodatno uvećali prednost.

Posle tri minuta igre u drugom periodu, Stefan Jović je polaganjem doneo i 20 poena razlike našoj selekciji (40-20), a Avramović u prvom poluvremenu maksimalnih +21 polaganjem posle asistencije Davidovca, a na veliku pauzu se i otišlo sa maksimalnom prednošću, kada je bilo 56-35.

U drugom poluvremenu se vratio i šut iz daljine, pa Dominikanci nisu imali šta da traže protiv daleko organizovanije igre naših košarkaša.

Polovičnim učinkom sa linije slobodnih bacanja Bogdanović je na nešto manje od dva minuta zaokružio na +30 (83-53), a već do kraja ovog dela Petrušev i Avramović uvećali na maksimalnih +34, kada je bilo jasno ko će pobediti, pa je u igri bilo prostora i za atrakciju.

Do kraja se samo postavljalo pitanje krajnje razlike, pošto je i 100 poena naš nacionalni tim premašio već na nešto manje od šest minuta do kraja utakmice (101-68) zakucavanjem Petruševa, koje je bilo prvo od dva njegova uzastopna.

Igrač utakmice bio je kapiten Bogdan Bogdanović, koji je ubacio 20 poena, uz 5 asistencija i jedan skok. Vanja Marinković i Nikola Milutinov (5 skokova, 2 asistencije) su zabeležili po 16 poena.

Stefan Jović je odigrao odličnu svestranu partiju sa 12 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Kod Dominikanaca je Karl Entoni Tauns upissao 25 poena, 7 skokova i jednu asistenciju, Montero je dodao 15 poena, uz 4 završna dodavanja, a Rigoberto Mendoza 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE