PEŠIĆ POSLE PLASMANA U ČETVRTFINALE: Plan je bio da napadnemo najboljeg igrača Dominikane, a to je po našem mišljenju Feliz

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva savladavši ubedljivo Dominikansku Republiku.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je selektor Svetislav Pešić.

Bilo je jako teško da igramo protiv ofanzivnog tima kakva je Dominikana. Prvo je bilo važno da pokažemo reakciju posle prethodne utakmice i tim je to uradio na sjajan način. Ne samo zbog pobede, već i zbog našeg plana koji je bio da napadnemo najboljeg igrača Dominikanske Republike. Po našem mišljenju to je Feliz koji je odigrao sjajan turnir. On je bio šef na parketu, odlična statistika. Pokušali smo da ga eliminišemo iz igre i u tome uspeli. Uradili smo dobar posao. Bilo je mnogo važno kako ćemo da reagujemo u odbrani od tranzicije, pogotovo protiv niske petorke, Tauns je sjajan igrač. Naša odbrana počinje od spoljnog igrača, završava se sa centrom, objasnio je selektor plan igre u današnjoj pobedi.

On je naglasio i važnost zbog povratka u ritam Petruševa i Avramovića, koji su bili povređeni.

Bilo je važno da pružimo šansu igračima poput Petruševa i Avramovića. Nismo mogli da računamo na njih, dobri su bili tokom priprema, a onda su se povredili. Ovo je bila šansa da ih vratimo, da im podignemo samopouzdanje. Čestitam svojim igračima na pobedi, pokazali smo snagu, samopouzdanje, energiju i bili na nivou od početka do kraja, zadovoljan je bio Pešić.

Igrači sa klupe ubacili su čak 48 poena.

To je ono što je svakom timu potrebno. Ovo je turniru, jako sam srećan što smo dali 48 poena sa klupe. Igramo svaki drugi dan, svaki dan je trening. Imali smo toliko problema sa povredama, izgubili smo Simanića, oporavili su se Avramović i Petrušev. Treba nam mentalna priprema, to dolazi sa ovakvim utakmicama i dobar posao su uradili igrači sa klupe, konstatovao je selektor našeg nacionalnog tima.

Prokomentarisao je i gotovo savršenu partiju kapitena Bogdanovića.

Video sam njegove asistencije. Ne bih da nas dižemo u nebesa, kao što ne treba mnogo da padamo kada izgubimo. Podelili smo 30 asistencija, zatvorili smo sve prilaze i naterali protivnike na dosta grešaka, zato čestitam našim igračima na svemu što su uradil, izjavio je Pešić.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Litvanaca, koji su nešto kasnije iznenadili Amerikance.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLEMIKA VEČITIH: Posle Ostoje, stigao odgovor Čovića, zna se kad mu ističe mandat!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u petak protiv Mege počinju polufinale ABA lige. Crveno-beli su ligaški deo završili na prvom mestu....

POVEZANE OBJAVE