PORTORIKANCI NISU USPELI: Italijani zagorčali Srbiji, Orlovi pobedom na SAD!?

Košarkaši Italije potvrdili su plasman u četvrtfinale Mundobasketa sa prvog mesta u Grupi I. Savladali su Portoriko sa 73:57 tako da će Srbija trijumfom protiv Dominikanske Republike izvesno na SAD u četvrtfinalu.

Nakon početnog vođstva Portorika, Italija je napravila seriju 13:0. Rival je uspeo da se oporavi od šoka.

Konsolidovali su se u napadu i prišli na 18:13 nakon 13:4 i -9.

Italijani posle prve deonice vode +10 (25:15). Raspoložen je bio Stefano Tonut koji je imao šut za dva 5/5 i deset poena.

U drugoj četvrtini se Portorikanci nisu predavali. Uspeli su da stignu na -2 i konstantno vrše pritisak na rivala. Sa 39:36 Italija vodi na poluvremenu. Tonut je upisao 13 poena. Voters sa 10 koševa predvodi Portoriko.

Portorikanci su uspeli da sredinom treće četvrtine i povedu 43:41. Poenterski su je bolje počeli i vodili 7:2. Azuri sa +4 (51:47) ulaze u poslednji period.

Počeli su ga 6:0 serijom za +10. Ta razlika je bila tokom većeg dela te četvrtine, a Portoriko pokušao završnicu da učini neizvesnijom. U tome nisu uspeli i Italijani su trojkom Fontekija overili trijumf, i čekaju sada rivala u četvrtfinalu.

Najbolji kod pobednika bili su Tonut i Riči sa po 15 koševa. Fontekio je imao 12 a Datome 11 poena.

U timu Portorika Voters je imao 13 a Hauard 11 poena.

Srbija i Dominikanska Republika igraju danas od 14 časova. Orlovi se nadaju da će uz pobedu nad rivalom Litvanija uspeti da iznenadi SAD.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zasluženo: Kampaco je MVP (VIDEO)

Košarkaš Real Madrida Fakundo Kampaco je najkorisniji igrač drugih utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Real Madrid je pobedio Baskoniju sa 101:90...

POVEZANE OBJAVE