Srbija ipak ne ide na Ameriku u četvrtfinalu!

Košarkaška reprezentacija Srbije je ubedljivom pobedom protiv Dominikanske Republike obezbedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva sa druge pozicije u grupi I, a sada je saznala i rivala na startu nokaut faze.

Očekivalo se da će to biti selekcija SAD, ali se to ipak neće desiti, pošto je tim Stiva Kera poražen u završnici druge faze od Litvanaca sa 110-104, pa ćemo se tako za plasman u polufinale i borbu za medalju boriti sa njima!

Baltička selekcija je potpuno iznenadila košarkaški svet pošto je već posle prve četvrtine vodila sa 19 poena razlike! Prednost je održala tokom čitavog drugog perioda, kada je bilo i +21, dok je na poluvremenu imala zalihu od 17 poena, kada je vodila sa 54-37.

Pripretili su Amerikanci ozbiljno u drugom poluvremenu i uspeli da u finišu treće deonice smanje na samo 4 poena minusa (69-65), ali je sastav selektora Maksvitisa uspeo da odoli do kraja utakmice, preciznim šutem i pribranošću, na presing Amerikanaca.

U jednom trenutku u poslednjoj četvrtini se razvio pravi šuterski obračun sa obe strane, ali su Litvanci pokazali da je to odlika njihove košarkaške škole i izašli kao pobednici, smirivši igru koliko je to bilo moguće i obuzdavši tranziciju Amerikanaca.

Trojkom Tomasa Dimše na minut i 43 sekunde do kraja Litvanci su prešli i granicu od 100 poena, ali i poveli sa +11, što se činilo nedostižnim. Ipak, morali su dobro da se oznoje sve do samog kraja, ali je Edvards bio neprecizan u šutu za tri u finišu.

Timska igra je ovog puta pobedila, a teško je i verovati da se drugačije moglo protiv Amerikanaca. Poeni su bili maksimalno ravnomerno raspoređeni kod Litvanaca. Varidas Kariniauskas postigao je 15, Mindaugas Kuzminskas 14, Jonas Valančijunas 12, Brazdeikis i Dimša po poena manje, a Bendzijus 10 poena.

Entoni Edvards se u poraženom sastavu izdvojio sa čak 35 poena, dok su Mikel Bridžis i Džejlen Brenson sakupili po 14 poena.

Amerikanci će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE