Vlade Đurović analizirao narednog protivnika, imao i poruku za Jokića pred start nokaut faze!

Srpska košarkaška reprezentacija ubedljivom pobedom nad Dominikanskom Republikom plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, gde će joj protivnik u utorka biti Litvanija, koja je iznenadila SAD.

Dok još uvek nije bio završen meč između Litvanaca i Amerikanaca – pa naredni protivnik naše selekcije nije bio poznat – iskusni trener Vlade Đurović, sada analitičar na RTS-u, govorio je o pristupu koji bi trebalo imati u četvrtfinalu.

To je utakmica ili jesi ili nisi. Ili si general ili si poručnik. Ako si general, moraš da budeš iznad svih. U te utakmice moramo da uđemo ratnički, sa samopouzdanjem da možemo da igramo sa njima. Dobro u takvim situacijama psihološki je da i kada se izgubi, izgubi se od velike ekipe. Drugo je kad se izgubi od Dominikane, ili Italije, iako Pešić kaže da je Italija jedan od najboljih ekipa na svetu. Nije to baš tako. Svi će drugačije da gledaju na to ako igramo sa Litvanijom nego ako igramo sa Amerikom, rekao je Đurović, ali ipak istakao da su i Litvanci veoma ozbiljan protivnik.

Mi imamo dva NBA igrača, i jedino Bogdana koji je igrao. Oni (Amerika) imaju 12 NBA igrača, najbolji stručni štab na svetu. Spolstra im je treći trener, za kog svi misle da je najbolji tamo. Ako izgubiš od Amerike, pa šta? I od Litvanije koja je košarkaška zemlja i koji su bili prvaci, i imali toliko NBA igrača. Ne bi nikog bilo sramota i ne bismo se stideli što smo izgubili od njih, smatra iskusni strateg, koji je istakao na koji način smatra da bi trebalo da se igra protiv Litvanije.

Na njima (našim košarkašima) je da se smanji tonus. Šta smo dobro radili, to nastavljamo. Jeste Valančijunas protiv Milutinova, ali lopta na Milutinova, pa ćemo videti da li će da da povratnu ili da igra jedan na jedan. Samo da ne bude jedino trojki, jer ima i prodora, i dodavanja, ima i kretanja bez lopte, utrčavanja… ali odbrana mora da bude kidanje. Ne sme da se dozvoli da njihovi spoljni igrači počnu da ubacuju. Idemo na tvrdu utakmicu, ja bih igrao na mali broj poena, smatra Đurović.

On je imao i savet za Jokića, prokomentarisavši činjenicu da reprezentacije poput Nemačke i Letonije imaju podršku svojih najboljih košarkaša u istoriji.

Jokića, kog izuzetno cenim, sada, iako ga razumem što nije otišao – najviše zbog umora – bih savetovao da izvadi kartu i prvim avionom ode u Manilu. Ima dovoljno vremena. Pre utakmice da uđe u svlačionicu i iznenadi ih, da kaže da je uz njih. Da sedne iza klupe kao što to radi Porzingis ili Dirk Novicki. Mnogo bi to značilo našim igračima, i to bi nacija prihvatila fantastično. Ja da sam na njegovom mestu, ja bih to uradio, izjavio je Đurović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE