Maksvitis pred meč sa Srbijom: Tipičan tim Svetislava Pešića

Srbija i Litvanija igraju u utorak u 10.45 časova po srednjoevropskom vremenu, a selektor Litvanaca Kazis Maksvitis je izneo očekivanja pred meč sa selekcijom Srbije.

-Ostvarili smo veliku pobedu protiv SAD, ali smo imali malo vremena da proslavimo istu. Moramo da zaboravimo prošli meč što pre, Srbija nas neće dočekati sa crvenim tepihom i cvećem, žele pobedu. Za sledeći meč neophodno je da se što pre oporavimo fizički, ali pre svega psihički.

Trener Žalgirisa analizirao je sastav “orlova”.

-Tipičan srpski sastav, tipičan tim Svetislava Pešića. Igrate čvrsto, igrate dobru odbranu. Šta nije karakterestično za ovaj tim je veliki broj kontranapada. Srbija prosečno postiže 25 poena iz tranzicije, nekada je Srbija igrala duge napade, sa postavljenim napadom. Naš cilj je da zaustavimo brzu igru rivala. Dve košarkaške nacije se susreću ponovo, što je uvek veliki izazov za obe strane. Pripremamo se za taj izazov, rekao je i dodao:

-Bogdanović i Milutnov su okosnica tima, ali uz njih tu su evroligaški igrači poput Gudurića, Dobrića, Stefana Jovića. Ako pričamo o talentu ekipe su izjednačene. Videćemo koji tim će biti bolji.

Selektor Litvanije potvrdio je reči Svetislava Pešića, da su za narednu utakmicu neophodni i dobar napad i dobra odbrana. 

Ako želite da pobedite u meču kao što je duel Srbije i Litvanije, moranje je dobra odbrana i dobar napad. U dosadašnjem toku Mundobasketa, rekao bih da imamo sličan stil napada i odbrane, zaključio je Maksvitis.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE