“Mali Đoković” blista na US openu, a sada se uporedio i sa Alkarazom

Mladi italijanski teniser Mateo Arnaldi došao je u žižu teniske javnosti krajem prošle godine, izjavivši da je “mali Đoković”, pošto ima sličan stil igre i smatra da podseća na najboljeg ikada.

Da to nisu potpuno prazne priče potvrđuje dobra godina koju ima iza sebe, koja je krunisana i odličnim nastupom na US openu, gde je u 3. kolu savladao 16. tenisera sveta Kamerona Norija.

Kao nagradu je dobio meč sa braniocem titule Karlosom Alkarazom u osmini finala, a takođe je uporedio svoje sa karakteristikama trenutno prvog na svetu.

Mislim, ne želim da kažem da igramo veoma slično, ali on je veoma fizički jak. Mislim da sam i ja takođe. Trudim se da igram koliko mogu, da forsiram duge poene i distance. Nadam se da će to biti dobar i zaista intenzivan meč, nikad se ne zna, rekao je Arnaldi.

Iako najbolje rezultate ima na šljaci, US open mu ostaje jedna od dve najveće želje.

Odrastao sam na toj podlozi, a onda smo početkom godine počeli više da igramo i u dvorani, iako su najbolji rezultati do sada bili na šljaci. US Open i Australijan open ostaju slemovi na kojima sanjam o velikom rezultatu. Naporno radim i veoma sam ambiciozan, izjavio je mladi teniser.

Arnaldi i Alkaraz svoj meč počinju večeras od 19.30 po našem vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Budućnost objavila važnu informaciju pred meč sa Partizanom!

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da u subotu počinje prodaja ulaznica za drugi meč polufinala ABA lige. Prvi meč u...

POVEZANE OBJAVE