Mladi teniser odservirao najbrži servis na US openu ove godine, a znate li ko su rekorderi na svetskom nivou, a ko je najbolji srpski server ikada?

Mladi američki teniser Ben Šelton napravio je veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale US opena pobedom nad zemljakom Tomijem Polom sa 3-1, po setovima 6:4, 6:3, 4:6 i 6:4.

Na taj nčin se revanširao Polu za poraz na prvom gren slemu Australijan openu, ali ono što je takođe izazvalo pažnju na ovom meču jeste servis od 239 km na čas, najbrži na ovogodišnjem turniru!

Zanimljivo da je prethodni najbrži servis takođe delo 20-godišnjeg gorostasa, što je učinio protiv Aslana Karaceva, odserviravši 136,5 km na čas.

Poređenja radi, u istoriji US opena najbrže je servirao, pogađate, Endi Rodik, koji je 2004. godine ispalio servis brzine 244,6 km na čas, a zatim sledi Oskar Ote sa rezultatom od 243 km na čas.

Rodik je dugo bio rekorder po brzini servisa na čitavom ATP turu, ali ga je u međuvremenu prestiglo nekoliko tenisera. Trenutni rekorder je Australijanac Sem Grot sa servisom od čak 263 km/h, postavljenim na čelendžer turniru u kineskom Busanu 2012. godine. Na ATP turnirima je najbrže do sada odservirao Miloš Raonić u San Hozeu iste godine – 249,9 km/h.

Zanimljivo je da je svojevremeno rekord u brzini servisa tokom nastupa u Dejvis kupu oborio i srpski teniser Ilija Bozoljac, ali mu nije priznat jer je navodno bio pokvaren radar. U to vreme je najbrži servis na svetu još uvek bio Rodikov.

Šelton je i pored razornog servisa ove godine poražen na Vimbldonu od Lasla Đerea, na travnatoj podlozi gde bi to trebalo da bude najveća prednost.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE