Pešić pred Litvaniju: Evo šta je izjavio selektor Srbije

Srpska košarkška reprezentacija Srbije igra nokaut fazu Mundobasketa, a protivnik je Litvanija.

Utakmica četvrtfinala na programu je sutra u 10.45 po srednjeevropskom vremenu. Svoja očekivanja pred taj meč izneo je selektor Srbije Svetilav Pešić.

– Nema prava na grešku, ni juče nije bilo, takav je sistem takmičenja… Borili smo se da pobedimo, nema odrađivanja, stručni štab odredi prednosti i mane protivnika, to je proces koji traje kada se sprema svaka utakmica. Momci su igrali izvanredno, pokazali su timsku igru i hemiju, treba reći i tih 30 asistencija, to je košarka moju želimo da igramo. Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, fizički su vrlo jak protivnik, na jakoj i čvrstoj, veoma agresivnoj odbrani baziraju svoju igru. Protiv Dominikane je dovoljno dobrom odbranom i prosečnim napadom da se dobije.

O narednom meču protiv Litvanaca, selektor je rekao.

– Sutra mora da bude izvanredna odbrana i napad, da se dobije. Šta su radili protiv Amerike, to nije za nas toliko bitno, nismo čak ni gledali tu utakmicu, gledali smo one protiv evropskih timova. Biće veoma izazovna utakmica za nas, sutra igramo četiri utakmice po 10 minuta, i svaka je za sebe. Litvanija? I ja sam optimista, ali nemam pravo da to previše budem. I mi imamo prednosti, sposobnost dobre ekipe je da sakrije nedostatke a istakne prednosti, na nama je to da probamo. I oni imaju svoje slabosti, to treba targetirati i napasti, ne postoji savršena ekipa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE