Piksi otvoreno: Sergej i Mitrović mi napravili problem

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi pričao je sa novinarima pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Naš tim u četvrtak dočekuje Mađarsku, a potom u nedelju gostuje Litvaniji.

“Orlovi” su u prva tri kola osvojili sedam bodova, koliko ima i Mađarska, pa će duel na “Rajku Mitiću” biti možda i ključan u borbi za plasman na prvenstvo.

Najpre je pričao o prelaznom roku ovog leta.

-Imali smo zanimljiv prelazni rok ovog leta i veoma sam ponosan i srećan kada vidim da igrači napreduju u karijerama, da pronalaze daleko bolje klubove. To me čini baš zadovoljnim. Videli smo neverovatnu ekspanziju tog fudbalskog tržišta, radi se naravo o Arabiji koja mnogo ulaže u fudbal. Mnogo prelazaka igrača i trenera. Interesantno je što naša dva igrača su postali članovi Al Hilala. Meni su napravili mali problem, a to je da pored svih utakmica koje pratim moraću sad i prvenstvo Saudijske Arabije, ali imamo TV pa možemo da ispratimo, kazao je Piksi.

Zatim se se osvrnuo na situaciju u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije i utakmice koje nas očekuju:

-Generalno možemo biti zadovoljni sa bodovnim saldom i pozicijom koju imamo iako uvek može bolje i više. Moglo je biti i bolje i gore. Da može biti bolje, verujem da može. Drago mi je što ćemo imati neke važne igrače ovog puta, važne za naš stil igre. Tako u tom smislu ćemo biti bolji. Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako ali moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo, kaže Piksi i dodaje:

-Ono što je u fudbalu i sportu generalno važno je da se koncentrišete i budete maksimalno spremni za izazov koji je ispred vas. Upisivanje bodova unapred je navijačka stvar. Ipak, mi nosimo odgovornost za ovaj posao i sve što nas zanima u ovom momentu je Mađarska, pošto ćemo o Litvaniji razmišljati kada se odsvira kraj meča sa Mađarima 7. septembra. Potpuni fokus i mobilizacija za utakmicu sa Mađarskom i to u svim segmentima, ne samo igračkim.

Oni imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija koji je preporodio tim. Poštujemo izuzetno ekipu zbog rezultata poslednjih godina. Imaju nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrača svetskog ranga i sigurno da je to i derbi naše grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo kao što smo već analizirati, igrači će dobiti najpotrebnije informacije šta treba da znaju ali mi moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata, uz sav respekt prema kvalitetu rivala koji se mora poštovati, navodi selektor srpskog tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE