Litvanci u u šoku nakon poraza: Pobedio je bolji tim

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva. Orlovi su nadigrali Litvance rezultatom 87:68.

U poraženom timu su bili i više nego razočarani.

-Teško mi je sada da pričam, bila je ovo najvažnija utakmica za nas. Do sada smo imali sjajan turnir, dobili pet utakmica zaredom, mnogo poštujemo Srbiju, pripremali smo, ali baš ne znam šta se dogodilo… Oni su odigrali mnogo agresivnije i bolje u odbrani, i mi nismo mogli nikako da uhvatimo ritam. Uništili su nas, gubili smo 20 razlike i nismo mogli nikako da se vratimo, rekao je Tadas Sedekerskis.

-Došli smo ovde po medalju, to je naš bio cilj od prvog dana okupljanja. Znali smo da moramo da pobedimo sada Srbiju u četvrtfinalu na tom putu. A ta pobeda protiv SAD nam sada ne znači apsolutno ništa. Ne mislimo da smo nešto posebno dobri što smo dobili SAD, Srbija je fantastičan tim, baš znaju da igraju košarku, imaju sjajne igrače kao što je Bogdanović.

Selektor Kazis Maksivitis je malo detaljnije objasnio probleme koje je imao litvanski tim.

Najgora utakmica na turniru za nas, nismo imali šanse da se vratimo. Tvrđi tim je pobedio, bili smo bez energije i emocija, to nas je koštalo. Srbija je bila mnogo bolja, kaže Maksvitis.

Šta biste promenili da možete opet da igrate ovu utakmicu?

-Dobro pitanje… Nedostajala nam je energija i kocentracija, svakako bih promenio taktiku u odbrani. Trojke su šutrali 40 odsto, sa mnogo poena iz kontri su nas izbacili, odnosno ostavili bez borbe za medalju. Dali su nam mnogo poena posle naših grešaka, što je dokaz koliko smo bili bez koncentracije, ističe selektor Litvanije i dodaje:

-Tri puta smo gubili loptu na centru, naša očajna odbrana je omogućila Srbiji da postigne mnogo poena. Imali su mnogo više energije i delovali su mnogo svežije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE