Marin ne krije velike ambicije: Hoćemo sve pobede u Superligi i osminu finala Lige šampiona!

Srpski šampion Crvena zvezda ovog leta uradio ogroman posao kada su transferi u pitanju. Naime, crveno-beli su ovog leta potrošili 11.200.000 evra i doveli deset novih fudbalera.

Stigli su Omri Glazer, štoperi Miloš Degenek i Naser Điga, vezisti Edmund Ado (već poslat na pozajmicu u Novi Pazar), Marko Stamenić, Hvang In Bom, te ofanzivci Uroš Kabić, Piter Olajinka, Žan-Filip Kraso i Šerif Ndiaje.

Tehnički direktor crveno-belih Marko Marin je za “Informer” je sumirao urađeno u prelaznom roku, a najviše je govorio o Korejcu Hvangu plaćenom 5.000.000 evra, koji je tako postao najskuplje plaćeni igrač u istoriji kluba.

-Hvanga smo želeli još prošle godine, pre nego što je potpisao za Olimpijakos. Međutim, tada nije bilo realno da ga dovedemo. Bili smo uporni, čekali, pratili i reagovali u pravo vreme. Najveći adut nam je naravno bila Liga šampiona, ali dopalo mu se i to što je prepoznao koliko ga ceo sportski sektor želi i koliko nam taj igrač treba. Verujemo svi da je on pojačanje kakvo nam je dugo bilo potrebno. Sad možemo reći da smo doveli kvalitetne igrače, tako da trener ima sa čim da krene u borbu u Ligi šampiona, rekao je Marin.

Zvezdi od 19. septembra predstoje obaveze u grupnoj fazi Ligi šampiona.

Svima nam je jasno da je za nas ključna utakmica sa Jang Bojsom na “Marakani” u drugom kolu. To moramo da dobijemo. Onda slede mečevi sa Lajpcigom sa kojim moramo da se borimo za drugo mesto. Odlično poznajem Lajpcig, znam kakav je to klub, koliko ima novca… Moj prijatelj Mario Gomez je tamo tehnički direktor i znam šta su sve uradili da bi bili konkurentni u Ligi šampiona. Recimo, odbili su odličnu ponudu za Olma, jer hoće da budu što jači. Novca imaju dosta, uzimaju najbolje igrače iz Salcburga, tako da su odlično pripremljeni. Ipak, mi moramo sa njima da se borimo za drugo mesto, jasan je tehnički direktor crveno-belih, koji se posebno osvrnuo na susret protiv Sitija.

-Naravno da se nećemo predati kad izađemo na megdan Sitiju, ali igramo sa najboljom ekipom na svetu.  I Siti je godinama ulagao, doveo najboljeg trenera na svetu, dovodio najkvalitetnije igrače i konačno je uspeo da osvoji Ligu šampiona. Sad igra fudbal života. Imamo mi dobar tim, za ovo naše podneblje ubedljivo najbolji, ali moramo biti realni – sa Sitijem neće biti lako, kazao je Marin i podvukao šta su to ciljevi srpskog šampiona:

Hoćemo sve pobede do kraja Super lige, kako bismo dokazali da smo najkvalitetniji u domaćem prvenstvu. U svakom trenutku moramo da imamo svest o tome da je nama domaće prvenstvo prioritet. Vide ostali koliko se Zvezda pojačala, znaju da igra u Ligi šampiona i svi će hteti da se dokažu protiv nas. Moramo da pobeđujemo sve i pokažemo da smo ubedljivo najkvalitetniji u Super ligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE