Novak ekspresno razočarao domaću publiku i plasirao se u polufinale US opena!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale US opena ubedljivom pobedom nad domaćim teniserom Tejlorom Fricom sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4 i 6:4.

Jasno je da je naš teniser protiv sebe imao i publiku koja je ispunila najveći stadion na svetu, ali je i pored toga sveo tamošnji tenis na samo jednog igrača u polufinalu, pošto će još jedan Amerikanac biti eliminisan u međusobnom duelu u narednom četvrtfinalu.

Novak je mnogo brže nego što se domaća publika nadala poveo sa 1:0 u setovima. To je postigao osvojivši tri brejka, u drugom, četvrtom i šestom gemu, a zanimljivo da je Amerikanac, koji je jedan od najboljih servera na svetu, jedini svoj gem u setu osvojio na Đokovićev servis, u trećem gemu meča.

Drugi set je bio daleko neizvesniji, mada je Srbin odlučujući brejk osvojio već u trećem gemu, iskoristivši prvu od potencijalne dve brejk prilike. Međutim, već u narednom gemu bio je primoran da spašava čak četiri prilike za brejk Frica, ali kada je odbio nalet, rutinski je završio set, pošto više nije bilo brejk-lopti ni na jednoj strani.

Treći set bio je najuzbudljiviji. Novak je spasao dve šanse za brejk u šestom gemu, i potom kaznio protivnika već u narednom. Međutim, to je bio tek početak revije od tri uzastopna brejka, nakon koje je Đoković uspešno odservrao za pobedu i plasman u polufinale, pošto je napravio brejk više.

Za plasman u finale će ponovo igrati protiv domaćeg tenisera, pošto se sastaje sa pobednikom meča u kom se sastaju Frensis Tijafo i Ben Šelton.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvi odlazak: Defanzivac napušta Čelsi

Štoper Čelsija Tijaho Silva napustiće taj klub na kraju ove sezone. Brazilcu u junu ističe ugovor sa londonskim klubom, ali...

POVEZANE OBJAVE