Odbojkaši slavili u jednom od derbija prve faze, startni set osvojen na nesvakidašnji način!

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku u svojoj četvrtoj utakmici grupe A Evropskog prvenstva. U jednom od derbija čitave prve faze naši momci su slavili sa 3-1, po setovima 25:22, 20:25, 25:22 i 25:19.

Srpski odbojkaši su preuzeli kontrolu u završnici prvog seta, kada su poveli sa 20-17, a potom održali prednost do kraja seta. Međutim, zanimljiv je način na koji je set završen. Nakon bloka Petra Krsmanovića, kojim smo poveli sa 24-21, došlo je do sukoba igrača dve ekipe na mreži, što je dovelo do obostranog crvenog kartona, što u odbojci označava gubitak poena. U ovom slučaju, to je značilo i osvajanje seta Plavih.

U drugom setu su naši na startu poveli sa 6-2, ali su dozvolili preokret i nisu uspeli da se vrate nakon što su Nemci poveli sa 21-16. U narednom delu igre je bila obrnuta situacija, pošto je Nemačka vodila sa 5-2, da bi naši odbojkaši okrenuli na 10-5. Ipak, ponovo je protivnik došao do egala i tek je u završnici slomljen za prednost od 2-1 u setovima.

Četvrti set je bio najmanje neizvestan. Naši su vodili od početka do kraja i sigurnom igrom došli do važne pobede u jednom od derbija prve faze takmičenja. Završni udarac zadao je Pavle Perić.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Dražen Luburić sa 15 poena, jedan manje postigao je Miran Kujundžić, dok je Pavle Perić zabeležio 10, a Petar Krsmanović 9.

U protivničkom timu je očekivano najefikasniji bio korektor Grozer sa 22 poena, dok je Moric Karlišek imao 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE