SELEKTOR PEŠIČ: Odigrali smo vrhunski

Košarkaši Srbije pobedili su Litvaniju 87:68 i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva.

Nakon pobede, svoje utiske izneo je selektor Srbije, Svetislav Pešić.

-Čestitam mom timu, ostvarili smo veliku, važnu pobedu, prikazali odličnu partiju protiv moćnog tima kakav je Litvanija. Litvanija iza sebe ima sjajan turnir, pobedila je selekciju SAD, igrala je zaista sjajno u oba smera. Dobro smo se pripremili za meč, iako nije bilo lako. Ključ su bili energija, fokus i odbrana. Sva tri elementa su morala da budu na vrhunskom nivou, znali smo to. Uspeli smo da plan sprovedemo u delo, Litvaniju smo slomili energijom, fokusom, odbranom i silnom motivacijom. Od prvog dana igra po principu svi za jednog, jedan za sve. Tako je bilo i protiv Litvanije. Odigrali smo vrhunski u jako teškom momentu u jako važnom momentu. To je odluka jakog tima. Nije košarka samo šutiranja za tri poena. Oduzeli smo najveći adut Litvanaca, rekao je Pešić i dodao:

-Odbrana je bila odlična. Zatvorili smo centarsku liniju, nismo dozvolili slobodne pozicije za šut, kontrolisali smo reket, nismo dozvolili rivalu da stiže do ofanzivnih skokova. Nismo pravili greške, a samim tim Litvanija nije mogla da stigne do poena iz tranzicije. Srećni smo, ali idemo dalje. Šampionat se nastavlja.

Boriša Simanić?

– To je bila katastrofa za nas. Nikome ne bih poželeo da se to desi, od ničega se napravilo svašta. On je jedan divan dečko, što se kaže kako baš njemu da se desi, ali naravno ne bi trebalo nikome. Imali smo sreću da je profesor Radovanović izvrstan doktor, ne znam šta bi se desilo da nije tu. Ovo je zasluga Simanića da je izdržao, ali i Radovanovića. Ide sve nabolje, to je najvažnija vest, zaključio je selektor Pešić.

 Srbija će u polufinalu igrati sa boljom selekcijom iz duela između Letonije i Slovenije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE