KRAJ BAJKE LETONACA: Nemačka kroz dramu do polufinala!

Košarkaši Nemačke, treći su polufinalisti Mundobasketa. Uspeli su da slome otpor Letonije i slave sa 81:79 u vrlo uzbudljivom meču. Tako su došli do završnice još jednog velikog takmičenja nakon prošlogodišnjeg finala Evrobasketa.

Letonci su bili raspoloženi na početku meča. Već nakon pet minuta su imali dvocifrenu prednost 13:3. Već je za to vreme Davis Bertans pogodio dve trojke.

Nemci su uspeli da se oporave i imaju priključak. Sa -3 otišli su na odmor i 16:13 za Letonce. Bertans je sakupio već 9 poena u prvih 10 minuta meča.

Panceri na početku druge četvrtine vode 17:16 napravivši seriju 14:3 na drugoj strani. Prekinuo ju je Arturs Kurucs pogotkom za dva. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Nemačka sa 36:34 otišla na odmor posle prvih 20 minuta.

Timan je imao 8 poena uz 6 Morica Vagnera. Davis Bertans je imao 12 koševa uz šut za tri 4/5.

U trećoj deonici nijedna ekipa nije uspela da se odvoji tokom celog perioda. Nemačka je pred poslednju četvrtinu vodila 62:59.

Panceri su tokom poslednjeg perioda uspeli da se odvoje i steknu osetnije vođstvo od +8 (74:66). Potom i +10 (79:69) nakon pogotka Šrudera za 2+1. Letonci su serijom 8:0 prišli na samo -2 po ulasku u poslednji minut utakmice.

Na 81:79 Letonija je nakon promašaja Šrudera šutirala za pobedu ali je Bertans bio neprecizan.

Nemačka će tako na megdan SAD-u u polufinalu, a najbolji u pobedničkom timu bio je povratnik Franc Vagner sa 16 poena uz 13 Andreasa Obsta.

U timu Letonije Žagars je imao 24 poena uz 20 Bertansa i njegovih 6 pogođenih trojki. Danas od 14:40 Kanada i Slovenija odlučuju ko će na megdan Srbiji. Poraz Slovenaca bi odgovarao Pancerima i Orlovima da obezbede direktan plasman na OI u Parizu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE