Prvi put bez Ronalda: Poznati kandidati za Zlatnu loptu

Kristijano Ronaldo po prvi put nije nominovan kao kandidat za Zlatnu loptu. Sa druge strane glavni favoriti za nagradu su Lionel Mesi i Erling Haland.

 Mesi je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo prošlog decembra i proglašen je za najboljeg igrača turnira. Igrajući za Pari Sen Žermen osvojio je šampionsku titulu u Francuskoj, a sada u Interu iz Majamija postiže golove i osvojio je Liga kup.

Haland je prošle sezone prešao u Mančester siti sa kojim je osvojio triplu krunu – Premijer ligu, Ligu šampiona i FA kup. Norvežanin je postigao 52 gola u 53 utakmice, ali nije igrao na Svetskom prvenstvu u Kataru. On je dobio nagradu Evropske fudbalske unije (Uefa) za najboljeg fudbalera Evrope u prošloj sezoni.

Mesi je do sada osvojio rekordnih sedam Zlatnih lopti, dok petostruki osvajač tog prestižnog priznanja Kristijano Ronaldo, koji igra za Al Nasr nije nominovan.

Među kandidatima su i prošlogodišnji osvajač Zlatne lopte Karim Benzema, koji sada igra za Al Itihad u koji je prešao iz Real Madrida, Rodri (Mančester siti), Lautaro Martines (Inter), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Robert Levandovski (Barselona), Hulijan Alvares (Mančester siti), golman Jasin Bunu (Sevilja i Al Hilal) i Vinisijus (Real Madrid).

U konkurenciji su i Ilkaj Gundogan (Mančester siti i Barselona), Martin Odegard (Arsenal), Nikolo Barela (Inter), Ruben Dijas (Mančester siti), golman Emilijano Martines (Aston Vila), Hviča Kvarachelija (Napoli), Bernardo Silva (Mančester siti), Randal Kolo Muani (Ajntraht Frankfurt i Pari Sen Žermen) i Džud Belingem (Borusija Dortmund i Real Madrid).

Među kandidatima su i Kevin De Brujne (Mančester siti), Bukajo Saka (Arsenal), Mohamed Salah (Liverpul), Džamal Musijala (Bajern Minhen), golman Andre Onana (Inter i Mančester junajted), Joško Gvardiol (Lajpcig i Mančester siti), Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen), Kim Min Dže (Napoli i Bajern Minhen), Viktor Osimhen (Napoli), Luka Modrić (Real Madrid) i Hari Kejn (Totenhem i Bajern Minhen).

Za nagradu “Lav Jašin” koja se uručuje najboljem golmanu nominovani su Eron Remzdejl (Arsenal), Ederson (Mančester siti), Andre Onana (Inter), Emilijano Martines (Aston Vila), Mark Andre Ter Stegen (Barsleona), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Majk Manjan (Milan), Jasin Bunu (Al Hilal), Bris Samba (Lans) i Dominik Livaković (Fenerbahče).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVE BROJNIJI: Još jedna olimpijska viza za Srbiju!

Srpski tim na OI u Parizu od sada je bogatiji za još jednog člana. Našu zemlju će predstavljati i veslač...

POVEZANE OBJAVE