Pešić pred Kanadu: Ekipa koja je pokazala najviše na turniru

U polufinaliu Svetskog prvenstva u košarci snage će odmeriti selekcije Srbije i Kanade. Selektor našeg tima Svetislav Pešić je izneo očekivanja pred ovaj meč.

-Prija odmor uvek, ako zna da se iskoristi. Videćemo tek sutra da li smo spremni, ali se spremamo. Naravno da smo gledali rivala, kao što gledamo svaku utakmicu. Pogotovo sada kada dolaze ove važne utakmice. Znamo kakva je Kanada, to je fantastična ekipa koja igra “smol bol”. Počinju sa dva visoka igrača, ali je to posle sa četiri spoljna i jedan visoki. To je NBA košarka i ništa nije novo. Interesantno je na koji način ćemo se mi organizovati i podeliti zadatke u odbrani. Najvažnije je koliko ćemo biti spremni da njihov napad u tranziciji i kontranapade gde su fantastični neutrališemo. To su igrači sa sjajnom individualnom tehnikom i sjajnim NBA statistikama. Kanada je ekipa koja je do sada pokaza jednu od najboljih odbrana i zato se tu i nalaze. Sve to otežava pripremu za meč i ono što pre svega mislimo je da se borimo svim silama da im eliminišemo najbolje stvari, a to je tranzicija u napadu i jedan na jedan. To će nas koštati mnogo u radu nogama, ali to je to, polufinale i igramo sa najboljom ekipom, rekao je Pešić srpskim medijima u Manili.

O Kanadi je selektor rekao:

-Nemačka je jedina ekipa koja je u polufinale stigla bez poraza i pokazala je ono što smo svi očekivali, ali Kanada je za mene kompletan paket po onom što su do sada pokazali. Mislim da su apsolutno najbolja ekipa kada gledamo napad, odbranu, individualni kvalitet… Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj na ekipu po načinu igre, za razliku od američke reprezentacije na primer. Bolje su se prilagodili na FIBA pravila, rekao je Pešić, a zatim dodao pričao o zdravstvenom stanju našeg tima:

-Dobro smo, malo smo se mentalno i fizički odmorili. Trenirali smo, sve je dobro. Uvek ima sitnih povreda, ali to nije nešto što eliminiše igrača. Svi smo spremni i raspoloženi i sada bi to trebalo iskoristiti. Uvek kažem, tenzija je korisna. Presija nije dobra, ali ako je tenzija prisutna u rukama, nogama, glavi, a onda ona poziva na bolju koncentraciju. I odgovornost. Mislim da smo u boljem stanju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mlada reprezentacija nakon preokreta protiv Islanda sačuvala mesto u A diviziji

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (U20) sačuvala je mesto u A diviziji Evropskog prvenstva, nakon što je juče eliminisana iz...

POVEZANE OBJAVE