EURO KVALIFIKACIJE: Španija razbila Gruziju, Morata raspucan, predstavio se i Barsin dragulj! (VIDEO)

Fudbaleri Španije lako su izašli na kraj sa Gruzijom (7:1) na gostovanju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ostvarili su drugu pobedu posle poraza od Škotske. Susret je bio prilika da Furija promoviše najmlađeg debitanta u nacionalnom dresu Lamina Jamala sa 16 godina i 57 dana.

Španci su materijalizovali početnu inicijativu u posedu i većem broju šuteva. Poveli su od 22. minuta preko Alvara Morate.

U 27. je Furija vodila 2:0 autogolom Kašije. Nakon što je Fabijanu Ruizu poništen gol zbog ofsajda, Španci su dali još dva u roku od dva minuta. Pogađali su Olmo i Morata.

Na početku drugog poluvremena, domaćini su postigli gol. U 49. minutu je strelac bio Čakvetadze. Španija je uzvratila sa dva nova gola za visokih 6:1 opet u roku od dva minuta. Prvo je u 66. morata pečatirao het trik da bi onda pogodio i Niko Vilijams.

Lamin Jamal je na najbolji mogući način krunisao debi golom u 74. minutu na dodavanje upravo Vilijamsa za 7:1.

Španija sada ima utakmice manje i šest poena manje od Škotske koja je na vrhu sa 12. Gruzini imaju po 4 kao i Norveška koji u utorak igraju direktan duel. Kipar je bez bodova koga će Španci ugostiti za 4 dana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tijago Silva odlučio gde nastavlja karijeru

Iskusni brazilski štoper Tijago Silva objavio je da na kraju sezone napušta Čelsi. On će napustiti samim tim i Evropu...

POVEZANE OBJAVE