Selektor Kanade posle meča: Nije do Srbije, bilo je do nas

Selektor Kanade Đordi Fernandez posle poraza od Srbije ističe da je njegov tim izgubio zbog svojih grešaka, ne toliko što je Srbija bila dobra.

Svaka čast Srbiji, programu, zemlji, igračima, treneru. Igrali su neverovatan meč, fizički jak. Ponosan sam na svoje igrače, ali nije meč bio perfektan. Očigledno se nismo dobro pripremili za ovaj meč. Naredni meč ćemo igrati za medalju, znam da je ovo emotivno za sve, ali nadam se da ću se pripremiti, rekao je on.

Uptan je Fernandez i o suđenju.

To je deo košarke. Dva tima od po 12 igrača, po pet su na terenu i tu su trojica sudija. Njihov posao je da sude, moj da budem trener. Ta dva momka su imala po dva faula i morali smo da igramo bez njih. Kasnije sam dobio tehničku namerno, imao sam svoje razloge. Izgubili smo meč zbog odbrane, ali zahvaliću se sudijama. Bez njih ne bismo mogli da igramo košarku, kazao je selektor Kanade, pa dodao:

Oni su bili jako fizički, ali mi smo im dali 86 poena i odbrana nije bila problem. Nikoga nismo čuvali i ako ne čuvate nikoga nikoga nećete pobediti. To moramo da naučimo iz ovoga, kazao je Fernandez.

Na kraju je upitan o kolegi Svetislavu Pešiću.

On je sjajan trener, on je svoje igrače spremio. Ali šta god da je Srbija uradila, mi nismo nikoga sačuvali. Ovaj poraz je naša krivica. Nije to toliko do Srbije koliko je do nas, završio je selektor Kanade.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza: Srećan sam što se vraćam u Beograd

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza trenutno nastupa za grlki Panatainaikos, ali ga samo lepa sećanja vezuju za crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE