BEZ OBZIRA NA ISHOD FINALA US OPENA: Đoković od ponedeljka ponovo ulazi u istoriju tenisa!

Srpski teniser Novak Đoković oborio je toliko rekorda tokom karijere da se više ne mogu svi ni pobrojati. Naravno, najznačajniji je onaj po broju gren slem titula, kada je osvajanjem treće titule na Rolan Garosu postao najbolji teniser u istoriji, bar mu to objektivno niko ne bi smeo osporavati.

Ove godine se vratio na US open nakon dve godine i odmah oborio još jedan rekord, pretekavši Rodžera Federera po broju plasmana u polufinale na četiri najveća turnira.

Već pobedom u prvom kolu obezbedio je i povratak na prvo mesto ATP liste, a nakon noćašnjeg poraza aktuelnog šampiona Alkaraza od Medvedeva, jasno je da će prednost u odnosu na Španca biti i poprilična.

Međutim, i tim postignućem Novak će od ponedeljka ispisati nove stranice teniske istorije, doduše uz pomoć nekoliko kolega.

Naime, po prvi put u istoriji open ere u isto vreme će doći do promene na čelu ATP i WTA liste, i u singl i u dubl konkurencijama.

Pored našeg asa, po prvi put će se u karijeri na vrhu WTA liste naći Beloruskinja Arina Sabalenka, koja večeras igra u finalu njujorškog gren slema protiv domaće predstavnice Koko Gof.

Da će šampionka Australijan Opena zauzeti čelnu poziciju postalo je jasno kada je aktuelna šampionka US Opena Iga Švjontek poražena u osmini finala od Jelene Ostapenko, čime je automatski i izgubila prvo mesto. Sabalenka sasvim zasluženo dolazi do ovakvog uspeha, pošto je teniserka koja je po prvi put od 2016. godine uspela da uđe u polufinale na sva četiri gren slema, što je tada pošlo za rukom Sereni Vilijams.

Na prvom mestu ATP liste u dublu Nila SKupskog će zameniti Ostin Krajiček, koji je na US openu dogurao do polufinala u paru sa Hrvatom Ivanom Dodigom, gde su poraženi od kasnijih šampiona Radživa Rama i Džoa Salisberija.

Na vrhu WTA lsite u konkurenciji parova umesto Katarine Sinijakove naći će se već pomenuta Koko Gof i njena partnerka Džesika Pegula, koje će deliti prvu poziciju, iako su poražene u četvrtfinalu na domaćem terenu US opena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE