Gasol prokomentarisao igru Srbije, pomenuo i Jokića

FIBA je uoči finala Mundobasketa organizovala događaj na kome su gosti bili Pau Gasol, Luis Skola i Karmelo Entoni. Oni su prokomentarisali finaliste Svetskog prvenstva, Srbiju i Nemačku.

-Srbija je zaslužila da bude u finalu i bori se za zlato. Malo se priča o značaju i ulozi trenera Svetislava Pešića koji je bio selektor Jugoslavije pre 21 godine kada su uzeli zlato u Indijanapolisu, sada je opet tu. Fantastičan trener, bio je mentor mom bratu, znam ga lično i dajem mu velike zasluge za ovo što se dešava u Srbiji. Vodio je najbolje timove do vrha, ima veliku strast prema košarci, kaže Gasol i dodaje:

-Srbija igra sjajno bez Jokića i još nekoliko bitnih igrača. Ipak, timska košarka je pobedila priču o individualcima u ekipa. Videli ste kako je Argentina pobedila Francusku 2019. godine na Mundobasketu, bili su bolji tim, pa je i Španija dobila Australiju koja je individualno bila bolja od nas. I tada smo gledali neočekivano finale. Lepo je videti to i sada, nije sve u pojedinačlnom kvalitetu, već timu. Da se svi bore za istu stvar, za loptu, komuniciraju, bore za svaki posed, brane koš, to su vrednosti koje treba ceniti.

Njegov dugogodišnji rival Pau Gasol želi da vidi najbolju košarku u dvorani “Mall of Asia“.

-Biće zanimljivo finale, očekujem čvrstiu borbu oba tima i tesnu utakmicu. Ono što pamtim iz vremena kada sam ja igrao finala jeste posebna motivacija, fokus i sama priprema, što je jako važno. Uvek sam uzbuđen kada dođe finale. Neka najbolji tim pobedi sutra, završio je Gasol.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE