SRBIJA – NEMAČKA: Bogdanović na Šrudera, ulog je titula prvaka sveta

Sutra se mečevima za treće mesto i finalom završava Svetsko prvenstvo u košarci.

Nakon susreta SAD i Kanade, za zlato igraju Srbija i Nemačka.

MOŽE REPRIZA U NEDOGLED: Pogledajte pobedu nad Kanadom iz drugog ugla (VIDEO)

Još od 2006. to je prvo evropsko finale na Mundobasketima. Obe selekcije su pre toga obezbedile plasman na OI u Parizu kao dve najbolje sa Starog kontinenta.

Panceri su do finala stigli neporaženi, dok Orlovi imaju neuspeh protiv Italije. FIBA je analizirala predstojeći susret.

Ponovo će ključna figura u našem timu biti Bogdan Bogdanović naspram Denisa Šrudera kao sadašnjeg i bivšeg igrača Atlante.

Nemac u proseku postiže 18 poena, 7 asistencija uz 2 skoka i 1.4 ukradene lopte. Bogdan beleži 19 poena, 5 asistencija, 3 skoka i 2.3 ukradene lopte.

Kao faktore iznenađenja, FIBA je izdvojila Franca Vagnera i Nikolu Milutinova iako nominalno ne igraju na istoj poziciji. Smatraju da bi adut Pancera mogao biti Andreas Obst, heroj polufinala sa SAD.

Na strani Srbije bi mogli da prevagnu Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović uz to da je Pešić poznat po odbrani visokog intenziteta.Srbija je bolja u poenima iz tranzicije, a Nemačka u koševima iz druge šanse. FIBA navodi da to Srbija može pokriti dobrim građenjem skoka.

Istorijska nedelja za Srbiju: Ovo su termini finala!

Njihov zaključak je da ne postoji razlika koja može da prevagne i da su obe ekipe poravnate. U međusobnim duelima na SP jedino su se sastali 2010. kada je Nemačka bila bolja. Naš tim je bio bolji dvaput na Evrobasketu 2011. i 2015. U ekipama od pre 8 godina i dalje su tu Milutinov i Bogdanović, odnosno Šruder, Lo, Gifaj i Fojtman.

Finale je zakazano za sutra od 14:40 dok SAD i Kanada igraju za 3. mesto od 10:45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iz Budućnosti izneli očekivanja pred Partizan

 Drugi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti igra se 7. maja u Podgorici. Očekivanja uoči meča broj...

POVEZANE OBJAVE