SUDANSKI JOKIĆ: NBA zvezda najavila da će igrati u Parizu, neki navijači nisu oduševljeni

Otkazi reprezentacijama u košarci odavno su postali pojava koja ne čudi, praktično od početka ovog veka, ali sve više je rasporstranjena, posebno otkako igrači sa svih meridijana odlaze u NBA ligu u velikom obimu.

Ovo ne zaobilazi ni slabije selekcije. Ekstremni primer je aktuelni MVP NBA lige Džoel Embid, koji ne želi da igra za Kamerun, već razmišlja da li da nastupi za Francusku ili Ameriku. Međutim, problemi ove prirode nisu zaobišli ni jedno od najprijatnijih iznenađenja Mundobakseta Južni Sudan, koji je sanzaciju napravio samim plasmanom na takmičenje, ali i odlaskom u drugu rundu.

Pritom, sve to bez Bola Bola, sina legendarnog Manute Bola. On je imao sasvim solidnu sezonu u Orlando Medžiku, nakon što nije dobio šansu u Denver Nagetsima, koji su ga draftovali 2019. godine kao 44. pika. Međuti, ovom igraču je predviđano jedno od vodećih mesta na Draftu, ali s eisprečila tada povreda. Ovog leta je Bol Bol potpisao za Finiks Sanse.

Međutim, nakon senzacionalnog plasmana na najveću smotru košarke, očekivalo se da će se Bol pridružiti saigračima u reprezentaciji Južnog Sudana, ali se to nije desilo.

Međutim, iskazao je želju da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, za koje je ova selekcija obezbedila mesto na Mundobasketu.

Ipak, kako se može videti po komentarima na tamošnjim stranicama, javnost je podeljena ovim povodom, pošto neki iskazuju nezadovoljstvo zbog odbijanja da nastupi na Svetskom prvenstvu.

Jedan od komentara glasi:

Prvi put je odbio da dođe kada smo se mučili i željno iščekivali njegov odgovor. Smešno je, ali je ipak dobrodošao. Oseća sramotu odbijanjem svog porekla, navodi jedan tamošnji ljubitelj košarke.

Neki navode da je sin nacije i da niko iz Južnog Sudana ne može da ga odbije, pozivajući se na njegovog legendarnog oca.

Za razliku od njega, nekada prvi pik sa NBA drafta Karl Entoni Tauns se bez razmišljanja pridružio ekipi Dominikanske Republike, čija je reprezentacija senzacionalno obezbedila plasman na Mundobasket pobedom nad Argentincima, još uvek aktuelnim vicešampionima, tako ih sprečivši da brane to zvanje.

Naravno, kod nas su slične emocije poslednjih godina najizraženije povodom odluka najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića, koji ne igra na Svetskom prvenstvu, ali je nastupao na prethodnom 2019. godine, kao i prošlogodišnjem Evrobasketu, dok srebrnu medalju ima sa Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru 2016. godine. Ipak, čini se da ovogodišnji šampion i MVP finala najjače lige sveta ima većinsku podršku sunarodnika, koji su ga pomno pratili i u pohodu na titulu šampiona NBA lige i ponosili se njime.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE