Zvezda gubila čitavu utakmicu i poražena od Sasarija na startu turnira u Italiji, uzalud efikasna partija ovoletošnjeg pojačanja (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na startu turnira na Sardiniji od domaćeg Dinamo Sasarija sa 76-71.

Italijani su zasluženo slavili pošto su vodili čitavim tokom utakmice. Prednost nijednog trenutka nije bila naročito velika, ali crveno-beli nisu uspeli da je dostignu.

Već tokom prve četvrtine Sasari je dostigao +11, ali to je bila i najveća prednost na utakmici. Nakon toga je jedino u trećem periodu u nekoliko navrata prednost iznosila 10 poena razlike.

Na minut i 20 sekundi do kraja Nedović je sa oba pogođena slobodna bacanja smanjio na samo 73-71, ali je na drugoj strani protivnik nastavio seriju trojki i slavio.

Uzalud je bila i efikasna partija pojačanja iz madridskog Reala Adama Hange, koji je ubacio 15 poena. Dvocifreni su bili i Nedović sa 13, Gedraitis sa poenom manje i Mitrović sa 10.

Srpski tim na ovom turniru nastupa bez Miloša Teodosića, kao i reprezentativaca sa Mundobasketa Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Jaga Dos Santosa i Majka Tobija.

U finalu će se igrati sveitalijanski duel, pošto je milanska Olimpija savladala protivnika iz Evrolige, francuski Asvel.

Sa druge strane, crveno-beli će za treće mesto sutra od 18 igrati protiv Asvela.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Hanga 15, Mitrović 10, Lazić 6, Nejpir 4, Bolomboj 3, Ilić 4, Nedović 13, Gedraitis 12,Kuzmić 4, Karapandžić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SFEROPULOS POSLE MEGE: Način kako smo igrali ovaj meč, pokazao je koliko smo želeli pobedu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet prvi su finalisti ABA lige za 2024. godinu. I u drugom meču savladali su Megu sa...

POVEZANE OBJAVE