BOGDANOVIĆ: Falilo je malo svega, jedna od najboljih grupa igrača s kojima sam sarađivao

Košarkaška reprezentacija Srbije nažalost nije uspela da dođe do šestog trofeja svetskog prvaka, pošto je poražena u finalu Svetskog prvenstva od Nemaca.

U idealnu petorku šampionata izabran je i srpski kapiten Bogdan Bogdanović, koji je pokušao da realno sagleda učinak nakon poraza.

Hteli smo da se plasiramo na Olimpijske igre i to smo uspeli. Sa sportske strane mi je ste krivo. Napravili smo veliki korak samim plasmanom, na kraju smo bili jedan šut od zlata, ali to je košarka. Nekada lopta uđe, nekada ne. Iskreno, bili su bolji od nas. Nama je falilo malo iskustva. Malo svega, ali eto, rekao je kapiten naše selekcije, pa poručio:

Stvarno sam ponosan na ove momke. Uvek smo bili tu jedni za druge. Nismo gubili veru i nadu. Imali smo teške momente. Stvarno svaka čast svima.

Ostaje optimističan nakon svega postignutog.

Nadam se da možemo da gradimo nešto na ovome. Kao što rekoh stvarno sam ponosan na sve, jedna od najboljih grupa igrača sa kojima sam sarađivao. Drago mi je što sam deo svega ovoga. Tek će se videti koliki je ovo uspeh. Ipak treba da budemo presrećni, jeste turnir završen porazom, ali smo napravili veliki uspeh, ističe Bogdanović.

Dobrić je zbog povrede napustio igru već na startu finala.

Nama Dobrič mnogo znači i u napadu i dobrani. Desio se taj peh. Treba malo i sreće. Nije bila na našoj stgrani, konstatuje Bogdanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE