Odbojkaši maksimalni protiv Čeha, čekaju strašnu ekipu Nikole Grbića u četvrtfinalu!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Češkom sa maksimalnih 3-0, po setovima 25:21, 26:24 i 25:21.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 14 postignutih poena, dok je Pavle Perić sakupio jedan manje, a Miran Kujundžić je stao na 9.

U protivničkoj ekipi nijedan odbojkaš nije imao dvocifreni broj poena, a po 9 su postigli Jan Galabov, Marek Sotola i Petr Spulak.

U prvom setu je Plava četa prelomila rezultat kada je povela sa 16:10, posle čega nije bilo povratka, iako je protivnik pripretio spustivši razliku na 20:18. Naši su vodili tokom čitavog seta.

Drugi je bio daleko neizvesniji, pošto su se timovi smenjivali u vođstvu, a najveća prednost je iznosila +3, kada su naši odbojkaši vodili sa 17:14. Ipak, Česi se nisu predavali i poravnali su na 21:21, ali su u tesnoj završnici izabranici Igora Kolakovića slavili na razliku.

U poslednjem setu Česi su vodili na samom početku, ali su naši ponovo preuzeli primat, međutim nisu uspeli da prelome set do završnog dela, kada su poveli sa 23:18, a potom je Luburić završio utakmicu i odveo nas u četvrtfinale.

Tamo neće biti lako, jer čekamo pobednika utakmice između Belgije i Poljske. Teško je verovati da je moguć drugačiji ishod nego da nam protivnik budu Poljaci, koje predvodi naš Nikola Grbić, a čiji tim je sastavljen od samih zvezda svetske odbojke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE