POBEDA SRBIJE: Het-trik Mitrovića (VIDEO)

 U okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju rezultatom 3:1.

Uvodnih petnestak minuta meča je proteklo u odmeravanju snaga obe ekipe, ali je reprezentacija Srbije nakon toga bila bolji rival. Prvi gol postignut je u 21. minutu meča  21. kada je Filip Mladenović uputio precizan centaršut, a Aleksandar Mitrović je glavom sproveo loptu u gol Litvanca.

Desetak minuta kasnije opet radi tandem Mladenović- Mitrović posle koje Srbija uspeva da duplira prednost i tako stekne odličnu zalihu pred odlazak na pauzu.

U 43. minutu prednost Srbije je otišla na 3:0, Mitrović je strelac na asistenciju Dušana Tadića. Domaći fudbaleri iskoristili su trenutak opuštenosti u odbrani srpske reprezentacije i u poslednjem minutu prvog polujvremena uspeli su da postignu počasni pogodak.

Srbija se nakon ove pobede ponovo izjednačila po broju bodova sa vodećom Mađarskom. Naredni kvalifikacioni meč izabranici Dragan Stojkovića igraju 14. oktobra protiv Mađarske u Budimpešti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borba Udinezea za opstanak, Samardžić tragičar pa spasilac

U susretu 37. kola Serije A Frozinone je slavio u Monci sa 1:0 (1:0) i tako stigao do osme...

POVEZANE OBJAVE