US OPEN: Strašni Novak osvojio 24. Grend slem!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 24. titulu na Grend slem turnirima pošto je četvrti put osvojio US Open.

On je u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva 3:0 u stovima (6:3, 7:6, 6:3).

Na ovaj način srpski teniser je postao najstariji igrač koji je osvojio turnir u Njujorku.

Novak je napravio brejk već u prvom servis gemu Medvedeva i to je bilo dovoljno da bi se dobio prvi set. Rus nije imao ni brejk priliku jer je Novak vrlo sigurno servirao i diktirao igru. Na kraju 6:3.

U drugom setu je viđena epska borba.

Novak je u početku više pritiskao na servis Rusa i činilo se u sedmom gemu da će doći do brejka.

Ipak, od tog trenutka pritisak se okreće na drugu stranu i Medvedev je bio dominantniji igrač. Novak je imao problema sa fizičkim stanjem, ali je uspeo da to prebrodi, da ne izgubi svoj servis.

Na kraju, kako je bilo i najpravednije, otišli su u taj brejk. Medvedev je napravio 3-1, ali je Novak uspeo da povrati mini brejk i došao do set lopte na 6-5. Uspeo je odmah da je realizuje i sa 7:6 dolazi do 2-0 u setovima.

U trećem setu Novak je od starta delovao dobro. U četvrtom gemu je došao do brejka, međutim, Medvedev je odmah uzvratio udarac.

Ipak, posle odmora, Novak je delovao još odlučnije i ponovo je napravio brejk, a potom i odservirao gem bez izgubljenog poena.

Medvedev se nije predavao, osvojio je gem na svoj servis, a Novak je servirao za meč. I tu je posle dosta muke Novak došao do meč lopte, i odmah ju je iskoristio!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Ludnica u Pioniru, Makabi došao do vođstva

Neverovatan treći meč plej-of serije odigrali su Makabi i Panatinaikos u Beogradu. Na kraju "Ponos Izraela" je slavio 85:83...

POVEZANE OBJAVE