VELIKI NOLE: Da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pobedom nad Danilom Medvedevom osvojio je US Open.

Nakon pobede u finalu, Đoković se obratio publici.

– Ne znam gde da počnem. Ovo mi znači kao ceo svet. Živim svoj san iz detinjstva, da se takmičim na najvišem mogućem nivou, moja porodica i ja smo došli iz jako teške situacije devedesetih, ratovi i sve ostalo. Moja porodica se dosta žrtvovala. Ovaj sport je skup, nije dostupan za moju zemlju bio u to vreme, niko pre mene nije igrao tenis u mojoj porodici. Ovo je trofej za vas koliko i za mene, volim vas – poručio je Novak svojoj porodici.

Na ceremoniji dodele trofeja nosio je Novak „Mamba“ majicu sa brojem 24, u čast tragično preminulog Kobija Brajanta.

Kobi je bio poznat po šampionskom mentalitetom, hrabrosti kada se lomilo, gde je prezimao odgoornost i bio vođa. To ga je svrstalo među najlegendarnije košarkaše svih vreme. Kada su preminuli on i njegova ćerka, to me je jako rastužilo, bili smo bliski, pokušavao sam da saberem misli i da se vratim na stare staze slave, da pronađem motivaciju sebi, sa njim sam dosta pričao o vizuelizaciji i metodama. koliku moć imamo da vodimo život kakav vodimo, iako dolazimo iz različitih sportova, on je bio neverovatan čovek. Zašto je ostavio takav trag, zašto se ja osećam tako prema njemu, zato što je bio izuzetan čovek, imao harizmu i karakter. Imao je mamba mentalitet, ali je bio ujedno ljubazan, radostan kao dete, mislim da nisam nikada upoznao nekog takvom. Možda Tom Brejdi. razmišljao sam pre par dana, hvala čoveku što je dizajnirao majicu, to je jedan omaž Kobiju, on i dalje živi u mojim mislima i mislima drugim.

Na pitanje da li se sada smatra jednim od najboljih sportista svih vremena, Novak je odgovorio:

-Ostavljam to vama i svima drugima, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Činjenica jeste jedna, da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. No, dobro, to je deo mog životnog putovanja, ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje veru i nadu, zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKA ČAST: Stojaković u kući slavnih!

Ovih dana se priča o mladom košarkašu Andreju Stojakoviću. Nedavno se opredelio za koledž Kalifornija Golden Berse. U međuvremenu, njegov otac...

POVEZANE OBJAVE