ĐOKOVIĆ ZAPLAKAO NA BALKONU: I ja sam osetio njihovu slogu, Boriša je heroj nacije!

Na Balkonu Skupštine Srbije večeras publiku pozdravljaju naši veliki šampioni – srebrni košarkaši sa Svetskog prventsva, basketaši koji su osvojili zlato na 3×3 prvenstvu Evrope (a ranije ove godine i na Svetskom prvenstvu), kao i Novk Đoković, koji je trijumfovao na US openu (ranije i Rolan Garosu i Australijan Openu).

Poslednji se pred sunarodnicima pojavio šampion US opena i ponovo broj 1 na ATP listi Novak Đoković, koji je i zaplakao usled snažnih emocija.

Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Retki su trenuci kada se ostaje bez reči, a ovo je jedan od njih. Ne znam šta da kažem, a toliko bih toga rekao. Pre svega želim da čestitam našim šampionima basketašima i košarkašima, ne samo sada, već kroz istoriju. Hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se družimo zajedno. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene. Ja sam kao mnogi iz moje generacije bio tu gde ste vi i u masi slavio uspehe odojkaša, vaterpolista, košarkaša, rekao je Novak, pa dodao:

Ovo je za mene velika čast, ovo je neprocenljivo i ovo se definitivno nikada neće desiti, ovaj osećaj se nikada neće ponoviti. Stojim ovde sa sjajnim sportistima, a pre svega dobrim ljudima, sa kojima imam prijateljski odnos ovde. Rekao sam im malopre da sam i ja osetio njihovu slogu i taj momenat ljudskosti, istakao je Đoković, pa se takođe posebno obratio Boriši Simaniću:

Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Boriša, Boriša, Boriša… Ljudi, hvala vam od srca i završiću sa ovim. Previše toga imam da kažem, a ne želim da budem ovde sa vama sa mikrofonom već da slavimo. Završiću samo sledećom rečenicom. Nijedna nacija nema sportski duh kao Srbija!, poručio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpkinja šampionka Evrope!

Srpska veslačica Jovana Arsić postala je šampionka Evrope u disciplini skif, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naša...

POVEZANE OBJAVE