KAKVA ŠTETA: Odbojkaši ispustili Grbićev drim tim u maratonskom trećem setu, ništa od borbe za medalju!

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je nakon preokreta od Poljaka sa 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17), u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Pokazala je Plava četa zube favorizovanom rivalu, koji predvodi legenda naše odbojke Nikola Grbić.

Odlično su krenuli, bili sjajni u napadu, dok su Poljaci često plasirali, što im nije dobro prolazilo. U tesnoj završnici naši su slavili na razliku. U drugom delu meča odbojkaški drm tim Poljaka je krenuo daleko agresivnije, pre svega naturalizovani Kubanac Leon. Uhvatili su naše u mašinu i lako osvojili set za izjednačenje.

Meč je praktično odlučen u maratonskom trećem setu, u kom su naši propustili četiri set lopte, uglavnom posle servis-grešaka. Posebno boli ona Petra Krsmanovića iz flot-servisa, nakon što je prethodno odservirao as, nasamarivši Aleksandera Šlivku na prijemu. Sa druge strane, izabranici Nikole Grbića iskoristili su svoju osmu set-loptu!

U narednom setu našim odbojkašima nije preostalo dovoljno snage za ozbiljniji otpor i izjednačenje, te nisu bili ni blizu da meč odvedu u tajbrejk.

Najefikasniji u našem timu bili su Dražen Luburić sa 19 i Miran Kujundžić sa poenom manje. Kod Poljaka je Lukaš Kačmarek zabeležio 21, a Vilfredo Leon 19 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE