Marej: Alkaraz će uskoro dostići Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković je osvojio 24. grend slem titulu i još jednom pokazao zašto je najbolji u istoriji ovog sporta.

Legendarni britanski teniser Endi Marej je za “BBC” naveo je da nove generacije treba da rade da ga prestignu.

-Na mladim teniserima je da guraju Đokovića i da ga prestignu. Međutim, ne izgleda da će to da se dogodi. Novak je veoma dugo neverovatan igrač, kao Rodžer Federer i Rafa Nadal, to je dugovečnost i koliko dugo su svi to mogli da rade, rekao je Marej.

Škot vidi da u Đokoviću još ima snage za trofeje.

-Đoković je u nedelju dokazao da je najbolji igrač na svetu. Kao što sam već rekao na mladim teniserima je da napreduju i da ga prestignu. Mislim da se Novak neće zaustaviti na 24 grend slem trofeja, ali nikada se ne zna koliko će to trajati, naveo je Marej.

Jedina konkurencija, po Marejevom mišljenju, jeste Karlos Alkaraz.

-Fizički, motivacija, da se neko poput Alkaraza još poboljša. Španac je neverovatan igrač, on je briljantan, ali raditi ono što Novak radi je drugačije. Nije isto kao kada to radite 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada izađe na teren. Mislim da će Alkaraz uskoro dostići taj nivo, ali smatram da ovo nije poslednji grend slem koji će Novak da osvoji, zaključio je Marej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE