Selektor Pešić uporedio doček sa onim nakon zlata u Indijanapolisu

Košarkaši Srbije danas su pozdravljeni od strane navijača, nakon što su se pojavili na balkonu Narodne skupštine.

Nakon ovog emotivnog događaja u izjavi za “RTS” selektor Svetislav Pešić je ovakav doček uporedio sa onim koji je organizovan nakon zlatne medalje osvojene u Indijanapolisu 2002. godine.

Kad je bio Indjanapolis stvarno sam pomislio da li ću ikada to još jednom da doživim, odnosno šta bi bilo da nisam sve to doživeo. Ali evo opet ovaj veličanstveni događaj ovde. Nemam uopšte reči zahvalnosti za ove momke i devojke koji su večeras došli. Stvarno nisam očekivao da će doći u ovolikom broju, ali moram da kažem da smo imali i u Manili puno naših navijača. Istovremeno smo stvarno osetili podršku, poverenje i očekivanja naroda i navijača, rekao je selektor Srbije, koji je istakao zbog čega je najviše ponosan.

Pre svega što su se jednostavno pokidali, u smislu da budu najbolji i daju preko maksimuma. Teško prvenstvo, naporno prvenstvo, fantastičan organizacija i domaćini. I po kvalitetu i organizaciji to je bilo pravo svetsko prvenstvo. Srpska košarka je predstavljena na najbolji mogućni način. Tu sam negde čuo da su nas prežaili, ali ja moram da kažem da nas tamo niko nije prežalio, već su nas svi dočekali sa ogromnim respektom. Mislim da smo igrali fantastičnu košarku i prošli proces u kome smo uživali, rezimirao je popularni Kari.

Sada se okrećemo Olimpijskim igrama, koje su takođe obezbeđene na Svetskom prvenstvu.

To je bio jedan osnovni i poslednji cilj. Znamo da nismo bili na poslednjim Olimpijskim igrama. Sada imamao dovoljno vremena da napravimo dobru analizu. OI su u Evropi, blizu su i siguran sam da ćemo to vreme iskoristiti na najbolji mogući način, da probamo da predstavvljamo Srbiju na najbolji mogući način i opravdamo to poverenje, izjavio je Pešić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE