Svetski šampioni: Nemci svečano dočekani u Frankfurtu

Navijači dočekali su danas u Frankfurtu košarkašku reprezentaciju Nemačke, posle osvajanja titule na Svetskom prvenstvu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Nadam se da možemo da navedemo decu i starije da se bave košarkom, rekao je Šruder okupljenima, dok se čula pesma “Mi smo šampioni” (“We Are The Champions”). 

U zemlji u kojoj je fudbal najpopularniji sport, Svetsko prvenstvo u košarci nije privlačilo preveliku pažnju sve do same završnice, u kojoj je Nemačka prikazala najbolju igru. 

Nemačka je titulu osvojila bez poraza, sa svih osam pobeda. U polufinalu savladana je selekcija SAD-a rezultatom 113:111, a u finalu u nedelju Nemačka je pobedila Srbiju sa 83:77. 

Čak i posle te titule, veliki uspeh je morao da se “takmiči” sa vestima o otkazu selektoru fudbalske reprezentacije Hansiju Fliku, koje su objavljenje nekoliko minuta posle finalne utakmice košarkaša u Manili.

-Ova grupa momaka je grupa najboljih 12 igrača, najbolji tim koji je Nemačka ikada videla. Oni su i još bolji ljudi, rekao je selektor Gordi Herbert.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Anćeloti jasan: Ovakav način igre je bio jedini na koji smo mogli da prođemo dalje

Fudbaleri Reala iz Madrida su sinoć nakon penal serije eliminisali Mančester siti. Tim iz Madrida igraće polufinale Lige šampiona, a...

POVEZANE OBJAVE