Svetski šampioni: Nemci svečano dočekani u Frankfurtu

Navijači dočekali su danas u Frankfurtu košarkašku reprezentaciju Nemačke, posle osvajanja titule na Svetskom prvenstvu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Nadam se da možemo da navedemo decu i starije da se bave košarkom, rekao je Šruder okupljenima, dok se čula pesma “Mi smo šampioni” (“We Are The Champions”). 

U zemlji u kojoj je fudbal najpopularniji sport, Svetsko prvenstvo u košarci nije privlačilo preveliku pažnju sve do same završnice, u kojoj je Nemačka prikazala najbolju igru. 

Nemačka je titulu osvojila bez poraza, sa svih osam pobeda. U polufinalu savladana je selekcija SAD-a rezultatom 113:111, a u finalu u nedelju Nemačka je pobedila Srbiju sa 83:77. 

Čak i posle te titule, veliki uspeh je morao da se “takmiči” sa vestima o otkazu selektoru fudbalske reprezentacije Hansiju Fliku, koje su objavljenje nekoliko minuta posle finalne utakmice košarkaša u Manili.

-Ova grupa momaka je grupa najboljih 12 igrača, najbolji tim koji je Nemačka ikada videla. Oni su i još bolji ljudi, rekao je selektor Gordi Herbert.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kevin Panter napušta Partizan!?

Partizan je rešio pitanje trenera za anrednu sezonu, pošto je na radost svih navijača crno-belih Željko Obradović produžio ugovor...

POVEZANE OBJAVE